Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






LPF a încasat toţi banii din drepturile TV. Cluburile sunt disperate şi aşteaptă ajutor











Partida dintre Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj, scor 0-0, disputată pe 9 martie, în play-off-ul Ligii 1, a fost ultima jucată în acest sezon în prima ligă din România. Pandemia de COVID-19 a sistat fotbalul în România în toate ligile de doua săptămâni, iar starea de urgenţă instaurată pe 16 martie, timp de o lună, a prelungit pauza forţată luată de cluburi.


Totuşi, partenerii LPF au achitat integral sumele datorate pentru drepturile TV în urmă cu două săptămâni, iar Liga a încasat toţi banii cuveniţi conform contractului, deşi Liga 1 e oprită în acest moment.

Prin urmare, Liga şi-ar fi achitat toate datoriile faţă de cluburi până în luna martie, dar în conturi are şi banii pe care ar urma să îi mai distribuie până la finalul sezonului.Rămâne însă la latitudinea ei dacă îi va  distribui către cluburi, în condiţiile în care s-au disputat 75% din jocurile prevăzute in contract.

Acest lucru nu a ajuns însă şi la urechiile cluburilor, care depind în mare măsură de achitarea acestei tranşe pentru a supravieţui, deşi Guvernul a anunţat că va suporta 75% din salarii, însă doar până la un prag de circa 4000 de lei, în condiţiile în care chiar şi cluburile cu bugete de salarii mai mici achită jucătorilor lunar cel puţin 2000 de euro.

Din informaţiile Telekom Sport, banii scadenţi până în martie trebuiau să ajungă la cluburi până pe data de 10. Acestea au fost înştiinţate de către LPF că sumele care li se cuvin vor intra în cele din urmă în conturile lor pe data de 25 martie. Apoi, din cauza crizei care a pus stăpânire pe Liga 1, data finală a rămas in aer.

Toţi banii din drepturile TV au ajuns la LPF. Cluburile din Liga 1 pot fi ajutate
Momentul în care plăţile vor fi făcute rămâne la latitudinea LPF, însă echipele aşteaptă cu sufletul la gură banii pentru a-şi putea continua activitatea. Inclusiv FCSB, prin vocea patronului Gigi Becali, are probleme: Becali a anunţat că ar putea să îşi retragă sprijinul financiar dacă echipa nu va evolua în cupele europene în următorul sezon.



„Nu ştiu când se va relua acest campionat sau dacă se va mai relua. E greu de spus o dată certă când vom începe competiţiile oficiale. Am stat de vorbă cu domnul Niculae referitor la situaţia clubului nostru. E greu în orice domeniu de activitate, cu atât mai mult în sport, dar noi vom merge înainte. Încercăm să depăşim şi această perioadă grea în care suntem”, a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport, preşedintele Astrei Giurgiu, Dănuţ Coman.

„Sunt vremuri de război şi trebuie să încercăm să diminuăm cât mai mult pierderile. Eu cred că fotbalul nu va muri, nu va muri nici societatea românească, dar e adevărat că e posibil ca unele cluburi care nu sunt ancorate foarte bine financiar să dispară. Iaşiul nu are rezerve de bani, din contră are datorii destul de mari.

Liga nu are un fond de rezervă ca să susţină cluburile. Cred că e de salutat decizia Guvernului care ne dă opţiunea de a le da jucătorilor posibilitatea de a încasa un venit sigur din şomajul tehnic şi anume salariul mediu pe economie. E nevoie de înţelegerea tuturor. Şi noi şi jucătorii trebuie să înţelegem că e o situaţie grea. Angajaţii fără angajatorii nu pot să activeze. E o situaţie la care nimeni nu s-a gândit, din păcate.

Noi, cei din fotbal, ne-am cam pierdut obiectivul de activitate, pentru că sponsorii nu mai sunt interesaţi de fotbal. Ticketingul nu mai există. Chiar cred că suntem una dintre cele mai văduvite echipe din Liga 1, pentru că lucrurile începuseră să se mişte bine”, a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport, preşedintele lui Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv.




sursa: www.telekomsport.ro

Comentarii