Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Claudiu Florică: "Nu renunț la Dinamo, oferta rămâne deschisă!”










Claudiu Florică a mers alături de șeicul Tahnoon la Charlton Athletic, însă a precizat pentru Gazeta Sporturilor că el și fondul de investiții de la Abu Dhabi sunt în continuare interesați de a prelua clubul de la Ionuț Negoiță




Până să cumpere Dinamo, au preluat administrarea clubului Charlton Athletic din Championship! Arabul Saeed Bin Tahnoon Al Nahyan și Claudiu Florică sunt șefii lui Charlton, grupare din liga a doua engleză, care se luptă să se salveze de la retrogradare în actuala ediție. Informația a fost publicată pe site-ul oficial al britanicilor, iar ieri la prânz a fost confirmată de omul de afaceri român.

"Două luni de amânare"
"Da, vom fi trei directori, vi-i spun în ordine aleatorie, Tahnoon, Marian Mihail și Claudiu Florică, ceea ce în terminologia fotbalului englez echivalează cu administrator. Vom conduce colegial clubul până când vom angaja un CEO capabil. În ceea ce mă privește, eu îl ajut pe Tahnoon până definitivăm povestea preluării clubului Dinamo București. Fiindcă, da, nu renunțăm la Dinamo! I-am anunțat și pe cei de acolo de angajamentul cu Charlton, întotdeauna am fost transparenți. Oferta rămâne deschisă", a declarat Claudiu Florică pentru GSP.RO.

„Nu dau vina acum pe coronavirus, dar dacă nu exista această pandemie lucrurile erau mai accelerate în privința discuțiilor finale cu Dinamo București. Acum, toată lumea, logic, normal, stă în așteptare. Să vedem cum va decurge piața, nu se mai aruncă nimeni. Din păcate, va fi o situație foarte dificilă în toate țările, nu doar în România, nu doar în fotbal. Degeaba stăm acasă sau la birou, două luni oricum va fi blocat tot. Planurile realiste trebuie făcute din iunie încolo! În privința clubului Dinamo, am urmărit mutările din staff-ul tehnic, îmi doresc să fie de bun augur, vom vedea când va începe fotbalul”
Claudiu Florică

Claudiu Florică plus încă un român
Așa cum a precizat businessman-ul cu afaceri în domeniul IT și care are clubul Regal București, ce avea un parteneriat cu Atletico Madrid, el și șeicul Tahnoon nu au renunțat la achiziționarea pachetului de 92,3 la sută acțiuni la clubul din Ștefan cel Mare. Afacerea este pusă pe hold. Florică l-a înștiințat personal pe Ionuț Negoiță de noua sa relație cu Charlton, reiterând ideea că este dispus în continuare să preia Dinamo. Alături de Florică, la gruparea engleză, este și Marian Mihail, fostul avocat al AMFB. Cei doi sunt primii români ce dețin o funcție de conducere la o echipă de fotbal din Albion. 

"Au fost câteva săptămâni foarte grele pentru toată lumea implicată la Charlton, dar acesta este un pas pozitiv către direcția cea bună. Prioritatea noastră este să rezolvăm situația pe termen scurt la club în plină pandemie Covid-19 și să rezolvăm problema cu federația engleză"
Saeed Bin Tahnoon Al Nahyan

2 puncte
separă Charlton, antepenultima clasată din Championship, de Hull City, ce ocupă primul loc ce se salvează de la retrogradare

30 aprilie
este data până la care este suspendat fotbalul englez din cauza pandemiei de coronavirus

Au luat Charlton de la "omul lui Rednic" 
Numirea lui Claudiu Florică și Marian Mihail în board-ul celor de la Charlton a fost posibilă după îndepărtarea lui Matt Southall și Jonathan Heller, joi, din funcțiile de conducere. Britanicii erau de mai multă vreme într-o situație beligerantă cu șeicul Tahnoon, existând acuze multiple între părți. Acum, românii trebuie să rezolve și o problemă spinoasă la noul loc de muncă, întrucât clubul are embargo la transferuri. Charlton a trecut prin momente grele. A fost deținută de controversatul om de afaceri, Roland Duchatelet, pe care Mircea Rednic a încercat în 2019 să-l aducă la Dinamo! "Puriul" este bun pși vechi prieten cu Duchatelet. Belgianul a vândut clubul britanic către consorțiul din care face parte și șeicul Tahnoon în ianuarie 2020. Tahnoon a fost și la Derby de România, a vizitat Bucureștiul, vrea în continuare să preia Dinamo. 

Informații despre clubul londonez:
Club cu 114 ani de existență
Vicecampioană în 1937, iar în 1947 a cucerit FA Cup.
27.111 spectatori este capacitatea stadionului Valley din Londra. Recordul de asistență a fost în septembrie 2005, cu Chelsea, când tot stadionul a fost full.
Antrenor este Lee Bowyer, un fost mijlocaș foarte apreciat la finalul anilor "90 și începutul 2000, în CV-ul său de fotbalist figurând Leeds United, West Ham, Newcastle și Birmingham City, plus o selecție la naționala Albionului.
500.000 de euro a încasat clubul din bilete, record, la un meci cu Leicester, în februarie 2005.





sursa: www.gsp.ro

Comentarii