Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


Fotbaliștii nu mai pot intra în șomaj tehnic! Sunt nevoiți să aplice pentru ajutoare sociale

       Intra pe cel mai mare grup de dinamovisti de pe facebook

Dinamo, încurcată de pandemia de coronavirus? „Câinii” pot rata calificarea în Europa League


Fotbaliștii din Casa Pariurilor Liga 1 nu vor mai putea intra în șomaj tehnic, pentru că Ordonanța care dorea să sprijine companiile și angajații pe durata stării de urgență a fost modificată.
Fotbaliștii nu mai pot intra în șomaj tehnic
Ordonanța prin care Executivul a dorit să sprijine companiile și angajații pe toată durata stării de urgență a fost modificată din nou, inclusiv articolul care făcea referire la sportivi.
Astfel, fotbaliștii nu mai au cum să intre în șomaj tehnic, ci trebuie să formuleze cereri către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, o instituție care vine în ajutorul sinistraților și a oamenilor care se află cu adevărat în situații economice grele.
Cluburile sunt nevoite să suspende temporar contractele jucătorilor și trebuie să primească din partea fotbaliștilor cereri și declarații pe proprie răspundere, care vor fi depuse la AJPIS.
Noile concluzii din forma actului:
Sportivii beneficiază pe perioada stării de urgență de 75 la sută din salarii, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea 6/2020. Adică nu mai mult de 75 la sută din 5.429 de lei.
Ordonanța nouă nu mai obligă cluburile să pună diferența până la 75 la sută din salariul real al sportivului, așa cum era într-o formă nepublicată a documentului, o versiune în care Guvernul corela situația fotbaliștilor cu Codul Muncii. S-a renunțat la legătura asta și sportivilor le rămâne doar să spere că nu-i vor abandona cluburile. 
„Suplimentar față de indemnizația de 75 la sută din salariul mediu brut, au posibilitatea de a negocia cu structurile sportive plata altor indemnizații care să compenseze diminuarea salariilor”, stabilește Ordonanța.
Forma contractelor folosite în activitățile sportive conține o taxare foarte mică, salariul net fiind mai mic cu 10% față de brut și nu prevede contribuția la asigurările sociale, în timp ce la contractele de muncă obișnuite, taxele sunt de 76%
Dumitru Costin avertizează că jucătorii pot depune litigii
Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, avertizează într-un interviu pentru gsp.ro că jucătorii pot depune litigii, dezvoltând mai multe scenarii în această speță:
„Şomajul tehnic este apanajul unui contract colectiv de muncă, atunci intri sub incidenţa lui, dar sportivii au contract de activitate sportivă, nu un contract de muncă”
„Chiar şi cei cu contracte de muncă trebuie să se încadreze într-o anumită categorie pentru a putea fi trimişi în şomaj tehnic, societatea respectivă să aibă 25% mai puţin din încasări faţă de luna precedentă. Cluburile din Liga 1 credeţi că sunt în această situaţie? Mă îndoiesc, fiindcă la final de februarie tocmai ce le-a fost achitată- o tranşă consistentă a drepturilor TV, ultima pe acest sezon”
„Până la apariţia acestei forme de angajament, contract de activitatea sportivă, fotbaliştii, dar şi ceilalţi sportivi activau pe conveţii civile, care, cât de cât, tot îij mai apărau din perspectivă socială. Acum, cei care sunt plătiţi pe contract de activitate sportivă, practic nu cotizează cu nimic la sistemul de pensie sau la asigurările sociale şi de sănătate. Tocmai de aceea a fost nevoie de noi updateuri ale guvernului privind alte categorii de angajaţi, ca să explice modul în care se aplică şi unde anume se pot adresa aceştia”
„În momentul de faţă, jucătorii se află în faţa a două situaţii. Fie acceptă, în urma unei negocieri, o redimensionare a contractului, cum înţeleg că s-a întâmplat deja pe la unele cluburi, fie dacă nu semnează şi totuşi li se taie salariul unilateral, sub o formă sau alta, au posibilitatea de a contesta, la ieşirea din starea de urgenţă, la instanţele sportive competente, deci vor deschide litigii”.
Doar două cluburi au apelat la măsura de a trimite fotbaliștii în șomaj tehnic. Este vorba despre Poli Iași și Chindia Târgovișe, care își asumă riscul de a ajunge în procese cu jucătorii după ce starea de urgență va trece, în cazul în care fotbaliștii vor considera că suspendarea contractelor nu a fost legală.

Indemnizația nu-i va fi plătită jucătorului ca șomaj tehnic, ci sub forma unui ajutor social. Ministerul Muncii a sesizat că sportivii nu achitau contribuții la șomaj, precum restul angajaților cu contracte de muncă.sursa foto: www.gsp.ro

Comentarii