Ultima Postare

Fosta legendă a lui Dinamo, Giani Kiriță, critică feroce: Ce spune despre actualii câini înainte de duelul cu FCSB?

  Giani Kiriță, fostul sportiv al formației Dinamo, exprimă nemulțumirea față de starea actuală a echipei sale anterioare. Giani Kiriță critica aspru jucătorii actuali ai lui Dinamo înaintea derby-ului cu FCSB: „Lipsa de spirit! Noi abordam meciurile ca niște câini turbulenți.” Înaintea confruntării dintre Dinamo și FCSB, programată în etapa a 17-a a Superligii, Giani Kiriță aduce acuzații serioase clubului din Ștefan cel Mare. Dinamovistul afirmă că jucătorii actuali și-au pierdut total determinarea în luptă. Giani Kiriță rememorează perioada când era pe teren pentru Dinamo și dezvăluie că el și colegii săi abordau derby-urile cu echipa lui Gigi Becali cu mult mai multă motivație, comparându-se cu câini turbulenți în adevăratul sens al expresiei. „Meciul pleacă de la 50-50. Nu există ca FCSB să fie favorită. Jocul ne va arăta dacă va fi dezechilibrat. Eu vreau să cred că pauza asta le-a adus altă mentalitate față de ce au avut până acum. O victorie contra FCSB-ului ar fi de moral, ar

Post Top Ad


Dinamo și Steaua au refuzat jocul în debutul derby-ului din Liga Zimbrilor, protestând astfel împotriva „Legii Dedu”!Dinamo a învins Steaua cu scorul de 23-22 într-un meci din etapa a 21-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin. În urma acestui rezultat, trupa din Ștefan cel Mare a revenit în postura de lider.


Arena din Ștefan cel Mare a fost destul de poluată la derby-ul Dinamo – Steaua, la patri zile distanță după ce alb-roșiii s-au calificat în optimile de finală al Ligii Campionilor. Jocul a avut miză pentru ambele grupări: Dinamo urma să joace pentru a reveni pe locul 1, fiind devansată cu o zi mai devreme de Potaissa Turda, în timp ce Steaua încerca să revină în zona Top 4, după două înfrângeri consecutive. „Militarii” câștigaseră ultimele două jocuri directe.


Startul partidei a fost marcat de un protest al celor două formații împotriva „Legii Dedu”. Dinamo și Steaua au refuzat să atace poartă, să alerge, ci jucătorii doar au pasat mingea de la unii la alții în primul minut al jocului.

„La începutul jocului cred că a fost vorba despre un protest. Personal, n-am știut nimic, am crezut că e un moment de reculegere pentru cineva. A fost, probabil, o înțelegere între jucători, cred că prin acest gest, sportivii români și străini au cerut mai mult respect. Dacă federația nu revine asupra deciziei luate săptămâna trecută, cred că vor mai urma și alte prostete, chiar de mai mare amploare”, Vasile Stângă, manager Steaua

Primul gol al jocului a fost înscris abia în minutul 6, de Martin Jonansson, în urma unui contraatac. Echilibrul a fost aproape total pe parcursul primei reprize, Dinamo reușind o singură dată să se desprindă la mai mult de un gol, în minutul 22 (scor 8-6).


După 11-10 la pauză, gazdele au reușit să preia definitiv controlul, fără a se desprinde însă la mai mult de patru goluri diferență, 21-17 (min. 53). Steaua și-a jucat șansele până la capăt, dar în cele din urmă a trebuit să se recunoască învinsă cu 23-22.


Jocul a fost condus de cuplul feminin Cristina Năstase – Simona Stancu. Cele două arbitre au arătat nu mai puțin de 15 eliminări, dar și un cartonaș roșu pentru Nemanja Grbovic.


Steaua, blocată un an la transferuri
Ar mai fi de remarcat faptul că Steaua a primit o veste dură înaintea derby-ului cu Dinamo. Clubul a fost înștiințat de faptul că i s-a ridicat drept de transfer, legitimare și drept de joc pentru o perioadă de un an de zile, în urma litigiului cu Viorel Mazilu.


„În legătură cu sesizarea domnului Mazilu Viorel privind nerespectarea Hotărârii nr. 442/05.08.2019, rămasă definitivă prin Decizia nr. 3/08.11.2019 în contradictoriu cu echipa CSA Steaua București și având în vedere Hotărârea nr. 11/04.02.2020 prin care s-a pus în vedere clubului menționat să achite drepturile financiare în termen de 10 (zece) zile, Comisia hotărăște:

– sancționarea CSA Steaua București cu ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pentru o perioadă de 1 (un) an de zile, începând cu data de 04/03/2020, conform art. 26.11 din Statutul antrenorului, raportat la art. 76.3 din Regulamentul disciplinar”, a fost comunicatul Comisiei de Disciplină.

Rezultate etapa a 21-a:

Dinamo – Steaua 23-22, CSM București – Poli Timișoara 28-19, Dobrogea Sud Constanța – HC CS Buzău 33-19, Potaissa Turda – Minaur 30-25, CSM Făgăraș – CSM Bacău 25-27, CSM Vaslui – Dunărea Călărași 17-18, CSM Focșani – CSM Reșița 30-25.

foto: .facebook.com/csdinamo/

sursa: www.prosport.ro

Comentarii