Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Asta e prima finala Dinamo - Steaua din istorie! Omul care i-a inventat pe Lucescu si Dinu a umilit-o pe Steaua in fata a 70.000 de fani!










EPISODUL 1: Dinamo a castigat in 1963/1964 prima finala de Cupa in fata Stelei! A fost pentru prima oara cand cele doua rivale se intalneau intr-o finala de Cupa Romaniei, iar pe banca lui Dinamo se afla un lume legendar: Traian Ionescu.

Fost jucator si campion cu CCA Bucuresti in 1951, Traian Ionescu a fost omul care i-a inventat pe Dinu, Lucescu, Dumitrache, Parcalab, Radu Nunweiller si Fratila.

Ca antrenor, a luat cu Dinamo 4 titluri consecutive si doua Cupe ale Romaniei, pentru ca in Europa sa castige titlul cu Fenerbahce.

In 1981 a antrenat-o pe Steaua, pentru ca in 1983 sa pregateasca nationala de juniori a Marocului. La dat de 4 octombrie 2006, a murti la Bucuresti, la varsta de 83 de ani.

In 1963/64, Dinamo si Steaua au jucat finala cu cea mai mare audienta de spectatori din istoria acestui derby in Cupa. 70.000 de oameni s-au strans pe Lia Manoliu sa vada o victorie fabuloasa a lui Dinamo cu 5-3.

Pe banca Stelei se afla Gheorghe Ola, fost jucator antrenor la Viitorul, ajuns in acel sezon din 1963 la Steaua, pentru ca in 1972 sa antreneze pentru scurta vreme echipa antionala. A mai trecut apoi pe la Sportul, Olimpia Satu Mare si Farul Cosntanta.

Pentru Steaua a jucat atunci si IENEI, antrenorul care a luat apoi Cupa Campionilor cu Steaua in 1986.

20.07.1964 (ora 17.15) Bucuresti
DINAMO BUCURESTI - Steaua Bucuresti 5-3 (1-2)

Stadion: „23 August”. Spectatori: 70.000.
Marcatori: O.Popescu (3, 88), Nunweiller IV (53), Pircalab (60), Fratila (73) - Creiniceanu (12), Gh.Constantin (14p, 63). Arbitru: Andries van den Leeuwen (Olanda).

DINAMO: Datcu (85 Utu) - C.Stefan, Nunweiller III, Nunweiller IV, D.Ivan - Emil Petru, O.Popescu - Pircalab, Nunweiller VI, Fratila, I.Hajdú. Antr. Traian Ionescu.

STEAUA: V.Suciu (59 Eremia) - M.Georgescu, Jenei, Nicolae Dumitru, D.Cojocaru - C.Pavlovici, Koszka - Sorin Avram, Gh.Constantin, Ráksi (66 Fl.Voinea), Creiniceanu. Antr. Gheorghe Ola.




sursa foto: www.gsp.ro
sursa: www.sport.ro

Comentarii