Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ante Puljic ameninta că pleacă









Căpitanul Ante Puljici, 32 de ani, i-a atras atenția lui Ionuț Negoiță asupra salariilor restante, a amenințat că pleacă, temporar, de la echipă pe perioada șomajului tehnic și se simte deprimat în București, departe de familie:




- Ante, cum este viața în carantină? 

- (o voce tristă) Prietene, cu toți suntem triști. E ca o vacanță nedorită de nimeni! Și eu, și tu, și toți din lumea astea cred că vrem să mergem la serviciu, să producem ceva, să câștigăm o pâine. Să fim fericiți. Cum naiba să fii fericit dacă stai închis în casă? Sau într-un apartament? Departe de familie, de ai tăi?

- Te deprimă situația actuală? - Și nu cred că doar pe mine. Poate mai va dura câteva luni de zile, nu știe nimeni. Cu siguranță, nu vom începe la jumătatea lunii aprilie. Nu văd cum. Toată lumea așteaptă marile probleme să vină într-o săptămână, două. Aud chestia asta de multă vreme. Habar n-am ce să mai cred. Probabil, pe la finele lunii mai să începem antrenamentele, ar fi un termen optimist. Sper să mă înșel, îmi doresc asta.

Puljic: "Încerc să n-o iau razna" 
- Tu ce faci la domiciliu? 

- Stau într-un apartament, în zona de nord a Bucureștiului, într-un complex rezidențial. Fac programul de la club, mai merg și alerg în pădure la Băneasa, că este aproape, sau dau ture prin complex. Încerc să evit contactul cu alți oameni. Încerc să n-o iau razna! Sincer, chiar nu știu cum va fi, nu e ceva care să fie la început, pandemia asta va mai dura mult. 

- Cum e departe de familie? 

- Ai atins punctul sensibil. Soția și copiii sunt în Croația, iar chestia mă macină, mă ucide în interior. Fiecare zi pe care o petrec aici e tot mai apăsătoare. Ce fac, mai stau aici două luni, că poate trece? Dacă erau și ei la București, cu mine, mi-era mai simplu. Nu e chestia că va mai dura una, două săptămâni, aș putea să mai rezist, dar starea asta de incertitudine mai poate dura luni bune. M-am săturat și de laptopul ăsta, l-am înnebunit, îl deschid, mă uit la el, știri... Există prea mult timp liber și degeaba! Nu sunt obișnuit cu așa ceva, mă face să fiu nervos. Mă gândesc: "Ce fac ai mei, cum le este, dacă au nevoie de mine, iar eu stau aici".

Puljic: "Să înghețe clasamentul"
 - Cum crezi că se va încheia sezonul în curs din Liga 1? 

- Oricât de inteligent ai face programul, va fi foarte greu. Să joci în iunie, iulie, afectezi și campionatul următor. Poate ar trebuie să se încheie campionatul cum e acum. Să "înghețe" clasamentul. Ori ăsta de acum, ori de la finalul sezonului regulat. Cine e primul, a meritat să ajungă acolo. Cine e ultimul, asta e... Oricum ai gândi, cineva va fi mulțumit și cineva nemulțumit, nu poți împăca pe toată lumea. Dacă CFR Cluj e prima, a meritat să fie acolo. Problema va fi legată de bani, totul se rezumă acolo. 

- Apropo de bani, cum vezi viitorul tău la Dinamo? Se anunță tăieri salariale. 

- Eu, din vară, mai am un an de contract, vedem ce va fi, când o să fie ceva concret. Poate cei de la club vor dori să negociem diminuarea salariului. Da, putem găsi soluții. Dacă nu se poate, asta e! Eu am drepturile mele, clubul le are pe ale lui. Ne punem la masă și discutăm. Dar mie, așa mi s-ar părea corect, să ne respecte contractele, că de aceea am semnat acele acte.

Puljic amenință: "Dacă ne dau ăia 500 de euro, nu e problemă, plec acasă" 
- V-a anunțat ceva de salariile restante, neachitate încă? 

- Pe 15 aprilie s-ar face trei luni de restanță, bănuiesc că până atunci ar trebui să ne achite măcar un salariu. Nimeni nu a vorbit cu noi de salarii, de restanțe. Va fi o problemă. Eu sper să plătească măcar o lună. 

- De ce vor fi probleme?

 - Înțeleg că și la Dinamo s-ar putea ajunge la situația de a ne plăti cu 500 de euro pe lună pentru perioada asta. Probabil, vom ști exact în zilele ce urmează. Atunci de ce mai stau în București? Că nu lucrez. De ce nu merg acasă, în Croația? Pentru ce rămân aici? Mă duc acasă, dacă nu lucrez, merg la ai mei, stau acolo până trece virusul, situația, mă întorc când e de muncă. Mi s-a zis de la club acum două săptămâni să stau aici, am stat. Dar dacă vor decide să luăm 500 de euro, OK, nu e problemă, plec acasă! "Ante, stai aici, că e mai bine", mi s-a spus. OK, sunt soldatul clubului, înțeleg. Dar dacă îmi zici că nu mai lucrez și-mi plătești 500 de euro pe lună, că așa decizi, atunci mă duc acasă și mă întorc când pot să muncesc din nou pentru contractul pe care ne-am înțeles. Sau hai să găsim soluții să fie bine pentru toată lumea, accept tăierea unor procente pe durata asta.

 - Ai văzut că Ionuț Negoiță a donat 100.000 de euro pentru a susține lupta împotriva pandemiei. 

- Nu vreau să fiu egoist, așa cum ai zis, sunt oameni care au nevoie mai multă de bani decât mine, decât noi la echipă, acum. E o treabă frumoasă! Pe de altă parte, nu e confortabil, să vezi că tu nu ai salariile plătite la timp de 3-4-8 luni... Nu zic să ne dea nouă banii ăia, înțeleg că e o cauză nobilă, nimeni n-o să spună: "Dă-mi banii!", toți acceptă întârzierile. Dar să-și aducă aminte și de Dinamo!

"Mă mai uit la filme sau la vreo emisiune TV, mai mănânc ceva, dar nu mai are nimic gust. Ce să faci într-un apartament, închis? Am familie, am copii pe care nu i-am mai văzut, vreau să-i țin în brațe, nu să mă uit la filme și la emisiuni, dacă nu pot munci" - Ante Puljici, fundaș Dinamo



sursa: www.gsp.ro

Comentarii