Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


Există posibilitatea ca sezonul actual să fie abandonat. Cine ar mai merge în cupele europene într-un asemenea scenariu?


Dinamo trăgea nădejde că ar putea prinde cupele europene prin câștigarea Cupei României, unde ajunseseră în semifinale. Dar prelungirea crizei provocată de coronavirus ar putea zădărnici finalul de sezon, caz în care în Europa vor merge primele 4 echipe din clasamentul Ligii 1.


Cluburile, din România și din restul Europei, tremură și nu știu dacă vor mai supraviețui din criza pe care a provocat-o coronavirusul. O mică veste bună le-a transmis-o recent UEFA: termenul de verificare pentru licențierea de cupe europene a fost prelungit cu o lună, de la 31 martie la 30 aprilie. E un ajutor acordat echipelor afectate de oprirea fotbalului și, implicit, de diminuarea veniturilor.

Dinamo, încurcată de pandemia de coronavirus
Paradoxul: licența chiar nu e greu de obținut, în ciuda situației dezastruoase din prezent. La 30 aprilie, cluburile trebuie să demonstreze că nu aveau datorii la data de 31 decembrie 2019, deci intervalul de timp pentru care sunt verificate nu are legătură cu efectele pauzei cauzate de coronavirus. 

Chiar și Dinamo, o societate chinuită de sărăcie în ultima jumătate de an, ar avea, teoretic, șanse mari să capete dreptul de participare în Europa. „Câinii" chiar aveau planul acesta, numai că nu e sigur acum dacă mai au vreun motiv să vrea licența. Dinamo spera să capete biletul european prin intermediul Cupei României, unde ajunsese în semifinale.

„Un loc european, prin tragere la sorți!"
Întrucât epidemia pare departe de a se încheia, există posibilitatea ca sezonul actual să fie abandonat și tot mai multe persoane din fotbal par resemnate cu gândul acesta. Cine ar mai merge în cupele europene într-un asemenea scenariu?

Primele patru clasate din campionat par îndreptățite să participe, din moment ce în Cupă nu exista vreo ierarhie clară, fiecare semifinalistă avea același statut.

Ciprian Paraschiv, președintele de la Poli Iași, propune o metodă inedită pentru desemnarea locului european rezervat Cupei României: „Să fie trasă la sorți o echipă dintre cele patru care mai rămăseseră în competiție!". 

FCSB, Dinamo, Sepsi și Iași sunt numele care ar intra în urna pe care o cere Paraschiv. Dacă Federația și Liga apelează la procedeul sugerat din Moldova, campionatul ar mai rămâne doar cu trei poziții de cupe europene: liderul ar merge în preliminariile Champions League, următoarele două clasate, în calificări pentru grupele Europa League.

„UEFA continuă să monitorizeze situația și va informa din timp despre oricare alte modificări în procesul de acordare a licenței de participare în competițiile continentale" - Pasaj din mesajul prin care a fost amânat termenul pentru licențiere

Ratează FCSB participarea în Europa?!
În afara ideii lui Paraschiv, ca locul european din Cupa României să fie stabilit prin tragere la sorți, a mai exprimat Sorin Cârțu un criteriu: „Participarea în cupele europene să țină cont de clasamentul final din sezonul regulat, când toate echipele se întâlniseră între ele de câte două ori".

Ar fi anulate cele două runde din play-off care apucaseră să fie disputate. Consecințele ar fi majore dacă FRF și LPF i-ar urma pe Paraschiv și pe Cârțu! FCSB nu ar merge în Europa! Așa ceva nu s-a mai petrecut de când e Becali patron al clubului. Roș-albaștrii se aflau pe poziția a patra după sezonul regulat. 

CFR, Craiova și FC Botoșani ar fi reprezentantele României în Champions și în Europa League, cu vișiniii în C1. Ordinea primelor patru din clasamentul la zi, după două etape din play-off: CFR, FCSB, Craiova și Astra. Dacă va fi anulată Cupa României și campionatul va căpăta încă un loc european, primele patru vor fi în cupe. În funcție de clasamentul care va fi luat în considerare, Astra sau Botoșani va fi lângă CFR, FCSB și Craiova

Toate intră din primul tur
Spre deosebire de sezoanele trecute, când câștigătoarea Cupei României intra mai târziu în tururile preliminare, de data asta nu mai există niciun loc special pentru reprezentantele României în Europa. 

Toate patru vor pătrunde în competiții încă din primul tur preliminar. Când ar putea porni sezonul viitor din Champions League și din Europa League nu este clar. UEFA a anunțat că încă mai intenționează să încheie stagiunea curentă a competițiilor, deși situația pe care a produs-o coronavirusul în Spania și în Italia, cu zeci de mii de îmbolnăviți și cu mii de morți, nu încurajează ideea că fotbalul va putea fi reluat curând.
sursa: www.gsp.ro

Comentarii