Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


HANDBAL | Dan Savenco: “La națională ești sclav, ce să mai… Nu putem ajunge mai jos!”
Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, a reușit să se răzbune pe Sporting Lisabona după înfrângere dureroasă din 2019 și acum “dulăii” așteaptă duelul de vis cu PSG din optimile de finală ale EHF Champions League, însă competiția supremă din handbalul european inter cluburi este și ea afectată de amenințarea coronavirusului. Căpitanul “dulăilor” a vorbit pentru FANATIK despre meciul cu PSG pe care abia îl așteaptă și a făcut o radiografie dureroasă a primei reprezentative, care este într-un moment de cumpănă. 

Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, interviu tăios pentru FANATIK: “La națională ești sclav, ce să mai…”


FANATIK a fost la unul dintre ultimele antrenamente ale echipei Dinamo înainte de suspendarea tuturor activităților handbalistice din România ca răspuns la amenințarea de coronavirus. Dan Savenco ne-a spus că este calm în ceea ce privește pandemia care a panicat întreaga lume și speră ca toată această nebunie să se încheie cât mai repede și viața tuturor să intre pe făgașul normal.

Căpitanul lui Dinamo a vorbit într-un interviu FANATIK despre meciul cu PSG, cel în care cea mai bogată din lume vine la București și se declară încrezător că Dinamo va primi un wild card și pentru următoarea ediție din EHF Champions League având în vedere performanțele importante reușite de echipă în ultimii ani. Savenco îi condamnă și pe cei care se ocupă de echipa națională spunând că nu au niciun suport în momentul în care merg la primă reprezentativă: “Ești sclav, ce să mai…”


“Am sperat până la final să se amâne meciul cu PSG, mai ales că fanii au făcut demersuri”
Cum este meciul cu PSG?

– Am sperat până la final să se amâne, mai ales că fanii au făcut demersuri. Ar fi fost un ghinion să jucăm fără spectatori. Este singura noastră satisfacţie şi fără fani ar fi urât.


Ca un meci de antrenament?

– Pentru ei, nu pentru noi. Pentru că este cea mai puternică şi bogată echipă din lume. Dar mă gândeam că o să se amâne mai ales că am văzut că s-a agravat situaţia. Nu ar fi stat să se gândească cineva la acel meci în situaţia din ziua de azi.

ADVERTISEMENT

“Dacă ar fi să plece cinci dintre extracomunitari, echipele româneşti vor sta cu ochii pe ei şi este posibil să rămână în România”
Cum vezi situaţia cu jucătorii extracomunitari?

– Cred că se va rezolva. Ok. Pleacă extracomunitarii şi cine vine? Ne-am format un grup, avem o unitate, avem rezultate. Acum vor să schimbe. Dacă nu se schimbă criteriile, cu siguranţă vor pleca. Nu ştiu care dintre ei, dar sigur se va întâmpla asta. Ne va scădea nivelul şi în campionat. Mai ales că dacă ar fi să plece cinci dintre ei, echipele româneşti vor sta cu ochii pe ei şi este posibil să rămână în România. Sunt jucători foarte buni, se simt bine în România, nu îşi doresc să plece şi acest lucru va fi în defavoarea noastră. Dar aceste criterii ar trebui schimbate pentru că nu ajută handbalul.


Ad by Valueimpression
V-aţi asigurat un wild card pentru ediţia viitoare din Liga Campionilor?– Din ce am înţeles, în proporţie de 90% ar trebui să îl primim. Sunt mai multe calcule, dar în principiu cred că am bifat toate criteriile să îl primim.

“Scoatem capul în lume cu astfel de meciuri pentru că la echipa naţională este mai greu în acest moment”
Trebuie să câştigaţi campionatul…

– Asta cu siguranţă. Este cel mai importat Ar fi şi păcat. Am muncit atât şi pot să profite alţii de pe urma noastră. Dar ne-am obişnuit. Suntem singura echipă care în ultimii ani am adus puncte pentru campionatul românesc. Punctele din Challenge Cup nu se contabilizează. Noi, totuşi, avem forţa să câştigăm campionatul, chiar dacă am avut un meci slab cu Timişoara acasă. La cât de puternici suntem şi dacă terminăm pe locul 8 în România trebuie să luăm campionatul.

Cum vezi “dubla” cu PSG?

– Este un bonus pentru care am muncit foarte mult. Nu doar jucători. Staff, club, suporteri. Scoatem capul în lume cu astfel de meciuri pentru că la echipa naţională este mai greu în acest moment. Şi sunt multe de spus.

“La echipa naţională te duci, nu ştiu pentru ce. Nu ai nicio protecţie, nimeni nu te ajută, din contră. Te duci acolo, munca ta, efortul tău şi dacă te accidentezi este vina ta. Ești sclav, ce să mai…”
Ce nemulţumiri ai vis-a-vis de echipa naţională?

– Nu am fost singurul care am vorbit. Aţi văzut că a vorbit şi Ghionea. A vorbit şi nu s-a schimbat nimic. Sincer, mai jos de atât nu avem unde să mergem, nu cred că se pot complica lucrurile mai tare. E complicată treaba. Tot ce se încearcă la echipele de club trebuie să fie în beneficiul naţionalei. La noi nu este aşa. La echipa naţională te duci, nu ştiu pentru ce. Nu ai nicio protecţie, nimeni nu te ajută, din contră. Te duci acolo, munca ta, efortul tău şi dacă te accidentezi este vina ta. Ești sclav, ce să mai… Şi acum vorbesc din proprie experienţă. Chiar mi-am rupt umărul şi n-am avut niciun sprijin. De asta nu revin mulţi jucători. Nu e vorba de bani. Că nu mergi la naţională să faci bani.

Adică nu te simţi sprijinit la naţională, nu?

– Gândeşte-te şi la alt lucru. La ultima convocare, erau jucători care nu erau plătiţi de 3 luni de zile. Şi tu când pleci să faci un memoriu trebuie să dai bani, Federaţia îţi ia bani, chiar dacă eşti jucător de naţională. Păi ei ar trebui să te protejeze. Jucătorii de naţională sunt vârfurile, cei mai buni în momentul acela. Dacă eu nu sunt plătit de 3 luni de zile şi tu îmi mai iei şi bani în ideea în care nu-mi dai nicio garanţie că îmi recuperez acei bani. Şi nu e o sumă mică. Sunt 1000 de lei. Cu suma aia poţi să trăieşti liniştit, fără emoţii, o săptămână.

O să fii în defensivă împotriva unor jucători ca Hansen, Karabatic sau Sagosen. Cum vezi duelul?– În 2011 am fost ultima generaţie care ne-am calificat la Campionat Mondial. Am jucat cu Danemarca şi cu mulţi jucători de mare valoare care acum sunt la PSG. Îi ştim, i-am văzut la televizor. Ne-am mai uitat şi noi la Final Four-uri. Lor ar trebui să le fie frică, noi nu avem presiune. Avem doar de câştigat. Diferă bugetele, jucătorii. Pentru noi, de acum încolo este doar un bonus. Trebuie să jucăm cu plăcere.

34 de ani are Dan Savenco
1,98 m este înălțimea căpitanului de la Dinamosursa foto: www.gnttips.ro
sursa: www.fanatik.ro

Comentarii