Post Top Ad


Un fost jucător a lui Dinamo mai joaca fotbal la 58 de ani

 Portarul Mihai Eșanu (23 de ani) a ieșit din tunelul negru, traversat de la începutul sezonului, fiind cel mai bun jucător al lui Dinamo în ultimele două meciuri, cu Chindia (2-0) și cu Sepsi (0-0). 

Dusan Uhrin dă impresia că a găsit antidotul împotriva gravelor erori defensive, care au făcut ca Dinamo să se afunde în subsolul clasamentului Ligii 1 și aibă cea mai slabă apărare din sezonul regulat, cu nu mai puțin de 66 de goluri primite. De trei meciuri alb-roșiii au păstrat poarta imaculată: 2-0 cu Chindia și 0-0 cu Sepsi, în play-out, și 2-0 în amicalul cu Zimbru Chișinău, disputat între cele două partide oficiale, potrivit GSP.

O contribuție importantă la acest reviriment defensiv a avut-o goalkeeperul Mihai Eșanu. Portarul, care anul trecut s-a întrecut în gafe care mai de care mai mari și lua goluri de la mijlocul terenului 

În jocurile cu Chindia și cu Sepsi, Eșanu a fost cel mai bun om al lui Dinamo. Conform monitorizării InStat, care face analiza partidelor din Liga 1, în cele două întâlniri gardianul de 23 de ani a apărat 12 șuturi, a reușit 3 "superintervenții" și a rezolvat 5 din cele 6 centrări care i-au survolat careul.

Pentru performanțele din jocul cu Chindia, Eșanu a înregistrat un index InStat și mai mai bun, 245, fiind însă devansat de rapidistul Horațiu Moldovan (259, Rapid - FC Botoșani 3-0). 


Constantin Varga, fostul fundaș stânga de la Poli Timișoara și Dinamo, a înscris săptămâna trecută în campionatul județean din Timiș. În urmă cu 30 de ani, îi dădea gol celebrului Jorge Campos în România - Mexic 2-0.

La aproape 58 de ani, pe care îi va împlini în luna septembrie, Constantin ”Titi” Varga, fostul fundaș stânga cu poftă de gol de la Dinamo, este încă jucător activ la Obilic 1931 Sânmartinu Sârbesc, în liga a șasea din județul Timiș.

Varga a înscris un gol în ultima etapă de campionat, disputată săptămâna trecută.

În repriza secundă, căpitanul nostru, Constantin “TITI” Varga, a reușit să înscrie, închizând tabela la scorul de 4-0!”, au scris cei din Sânmartinu Sârbesc pe pagina oficială de Facebook.

Consacrat pe postul de fundaș stânga, fotbalistul născut în Timișoara înscria pe bandă rulantă în Divizia A din anii '90.


Varga a prins și o selecție la naționala României, pe atunci antrenată de Cornel Dinu: în singurul meci

 jucat pentru ”tricolori”, amicalul 2-0 cu Mexic de la București din august 1992, el a fost titular și a deschis scorul, potrivit Sport.ro
Comentarii