Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Câte puncte a pierdut de fapt DINAMO în ultimele 3 meciuri

 

Câte puncte a  pierdut de fapt DINAMO  în ultimele 3 meciuri


Răspuns corect: 3 puncte. Și vorbim despre punctele pierdute datorită fluieraşilor din fluier de soc,  căci echipa a jucat ca pentru egal în meciurile cu UTA, FCsb și FCU Craiova. Deci atât ar fi obținut ei dacă nu greșeau arbitrii. Că și-au dorit mai mult, asta e altceva, dar mai mult nu au arătat și implicit nu au obținut.  Cu alte cuvinte: Dinamo-UTA minus Colţescu=0-0; Dinamo-FSsb minus Petrescu=2-2; Dinamo-FCU Craiova minus Feşnic= 0-0. Însă Colţescu ne-a încolţit, Petrescu ne-a împietrit, iar Feşnic ne-a stins feştila şi-aşa fleşcăită de neştiinţă. Totuşi, pe o logica a 1/3 din 9 puncte posibile, am pierdut 6 puncte pe chelea noastră, pentru că noi am jucat mai slab decât au arbitrat arbitrii. În aceste meciuri Dinamo nu a avut o strategie legată.. 


Ok! Suntem în reconstrucție au venit din mers14 jucători și  se știu toate aceste circumstanțe atenuante pentru Cosmin Contra și pentru cei care au călcat pe teren.. Altul e baiul însă.. În jocul de fotbal dacă jucătorii au ABC-ul de bază cu siguranță o vor lălăi de la sine prin pase până la 30 de metri de poarta adversă, dar de acolo ai nevoie de antrenor. Din multele pledoarii susținute de marele Cornel Dinu, am observat că el vorbește și repetă mereu acest lucru: ultimii 30 de metri se antrenează, cu trasee, relații, scheme, totul spre a facilita drumul spre gol. Ori de acolo în ultimele trei  partide ori am dat mingea înapoi de unde a venit, ori am pasat-o în lateral, ori am aruncat-o spre mâna moartă Adam Nemec. În 30 de metri,  acolo începe strategia de front a unei echipe de atac așa cum a fost Dinamo în toată istoria sa. Mai lua  3 ghete de aur Dudu Georgescu dacă Angelo Niculescu sau Nicolae Nicuşor dădeau din mâini pe margine terenului ca Sergiu Celebidache în fața orchestrei ?  Mă tem că nu ! Asta se face la antrenament..



 Spunea Johan Cruyiff că: "să joci fotbal e un lucru simplu, dar să joci un fotbal simplu e cel mai greu lucru care există". Dinamo are la ora actuală fotbaliști cu pedigree, vor trebui să devină și câini cu pedigree și să își câștige meciurile. Vine meciul cu secuii de la "Pepsi Oaka Oaka" Sfântu Gheorghe, iar ei mereu ne-au pus probleme. Echipa covăsneană  e antrenată de fostul fundaș al lui Dinamo Leo Grozavu, tehnician care își setează toate echipele antrenate să joace scurt, să se bată din scurt, om la om și să joace agresiv,  fără floricele, simplu,  și cu,  și fără minge. Și atenție! În ultimele două etape au învins cu 2-1 la Hermannstadt și cu  4-1 la Iași !   Așadar va trebui să ne rezolvăm traseele și să mărim viteza în acești ultimi 30 de metri, fără a ne baza pe fanteziile nu știu cărui jucător: sclipirile lui Borja, şarjele lui Fabrinni sau goanele lui Sorescu ! 



Să sperăm că al nostru Cosmin Contra,  pentru a mai rămâne al nostru, gândește așa că noi și că jucătorii îl vor asculta, vor juca și vor câștiga.



Până la revenire

Keep calm și 

multă răbdare, 

Căci Dinamo nu moare, 

ci abia răsare!!!


Articol scris de: Constantin Vlădeanu  

sursa foto: gsp.ro

Comentarii

Trimiteți un comentariu