Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






VIDEO | Gigi Mulțescu: "Simt că pot resuscita echipa!”




Gigi Mulțescu (stânga) și Cornel Țălnar, în prima conferință la Dinamo / foto: captură Facebook @ FC Dinamo București







Gigi Mulțescu, 68 de ani, a explicat cum vrea să-i resusciteze pe jucătorii lui Dinamo, pornind de la o povață a unui bătrân: „Mi-a zis un bătrân cândva, cele mai mari nenorociri sunt boala și moartea, restul putem face!”


Dinamo a rămas în stare de urgență, echipa e pe loc retrogradabil, cu șanse de salvare teoretice, întrucât jocul este lamentabil în multe momente. Timpul nu mai are răbdare cu „câinii", Adrian Mihalcea, 44 de ani, a fost mazilit din mers, a mai făcut un antrenament cu echipa, iar Gigi Mulțescu, 68 de ani, a început să lucreze la resuscitarea pacientului. 


În viața asta mai au ceva de făcut, și el, și fostul său coleg de cameră, Cornel Țălnar, 63 de ani, noul director tehnic: să salveze Dinamo! Mulțescu efectuează astăzi primul său antrenament la echipă, va avea două în total până la partida de debut al celui de-al 4-lea mandat, mâine cu Chindia. Iată 10 idei de la noul A1 al roș-albilor:


Gigi Mulțescu: „Simt că pot resuscita echipa!”


„Nu vreau să iau în seamă un scenariu negru, o retrogradare, dar e posibil orice. Luăm în calcul să nu se întâmple”
„Ne canalizăm toate energiile pentru a revitaliza echipa, iar jucătorii să fie performanți și să fie responsabili. Să gândească, atunci când sunt la balon, că acea minge poate să fie ultima din cariera lor! Această responsabilitate să aibă. Țin minte ce mi-a zis cândva un om bătrân: „Măi băiatule, în viața asta, cele mai mari nenorociri sunt boala și moartea, restul putem face!”
„Este unul dintre cele mai grele momente din cariera mea. Cam cum a fost în 1990, când echipa fusese golită de fotbaliști, toți plecând în străinătate. Mai rămăseseră 3-4 jucători, dar am construit. Se voia și desființarea echipei!”


„Mi s-a spus „SMURD” după ce-am preluat Petrolul pe penultimul loc în clasament, nu se înghesuia nimeni s-o facă, dar am avut curajul și-am salvat acea echipă”

„Simt că pot resuscita echipa. Mă gândesc și să schimb sistemul de joc. Dar trebuie să fie materializată această idee și cu soluții practice”


Gigi Mulțescu: „Salvarea de la retrogradare, mai importantă decât a juca în finala Cupei!”


„Nu se poate cuantifica durerea de a vedea Dinamo în situația în care e. Au fost momente când nu înțelegeam ce se întâmplă, de aceea am acceptat această provocare”


„Nimeni n-a inventat tinerețea veșnică, problema este cum au trecut anii peste mine. Dacă anii au trecut și-au lăsat urme pozitive, atunci e bine. E un coșmar, nu credeam că voi ajunge la apusul carierei să vin să salvez Dinamo de la retrogradare”


„Lui Fabbrini i-a lipsit eficacitatea, lumea vrea goluri, assist-uri, mai ales că cochetează cu rolul de play-maker”


„Am venit în condiții grele, apoi sper să antrenez în condiții și mai bune din vară”


„Salvarea de la retrogradare e mai importantă decât eventualitatea de a juca în finala Cupei și a câștiga trofeul. Trebuie să trăiești mai întâi, apoi să performezi”


sursa: FCDinamoOfficial
sursa video: digisport.ro
sursa: gsp.ro

Comentarii