Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Federaţia Română de Handbal vrea să reia sezonul













VIDEO EXCLUSIV | Cum se pregătesc dinamoviştii în actuala pauză. Mesajul lui Ante Kuduz pentru români





Federaţia Română de Handbal a propus cluburilor, prin corespondenţă online, variantele de reluare a competiţiilor interne, din 31 mai, la două săptămâni de la încheierea stării de urgenţă. SCM Timişoara, una din cele patru echipe care ar urma să joace chiar în 31 mai, are rezerve privind varianta propusă de FRH. „Nu ştiu cât de viabil programul şi nu ştim ce va fi în 15 mai, când s-ar putea ridica restricţiile”, a spus, joi, managerul SCM, Dan Dumitru.


În 31 mai, conform propunerilor FRH, în Liga Naţională masculină ar urma să se joace două restanţe: SCM Timişoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) şi Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti (etapa a X-a).

Oficialii de la SCM Timişoara au transmis, joi, un mesaj privind posibila reluare a competiţiei din 31 mai.

”Din punct de vedere sportiv, după pauza dintre campionate, care ţine o lună, este nevoie de şase săptămâni de antrenamente şi jocuri amicale. Acum, avem o pauză de două luni, cu unii dintre noi stând în apartamente, că nu toţi au case, şi ar trebui ca în zece zile să jucăm primul meci oficial şi apoi după alte zece zile avem un turneu de trei zile, cu trei meciuri şi cu o încărcătură specială de puncte. Nu ştiu cât de viabil programul şi nu ştim ce va fi în 15 mai, când s-ar putea ridica restricţiile”, a precizat managerul clubului, Dan Dumitru.


 
El a făcut referiri şi la faptul că alte ţări au închis campionatele, cu diferite forme de acordare sau nu a trofeelor.

”Totuşi, am pleca la drum cu 20 de oameni, implicaţi în 20 de familii, fără a şti în ce condiţii ne putem deplasa şi la ce să ne aşteptăm. Dacă un jucător se îmbolnăveşte de coronavirus, intră toată echipa în carantină, ce se întâmplă? Din punctul meu de vedere, e foarte greu să începem să jucăm. Poate nu ar fi rău să ne uităm la ceea ce a făcut Franţa, care are cel mai puternic campionat de pe continent”, a comentat Dan Dumitru.

Ulterior reluării Ligii Naţionale, în perioada 9-11 iunie, toate echipele ar urma să se reunească într-o localitate unde să se joace ultimele trei etape, sub formă de turneu.


 
Ultima competiţie ar fi Turneul Final Four al Cupei României, reprogramat în 24-25 iunie, la Constanţa.

Propunerile sunt similare pentru competiţiile feminine, cu diferenţa că ar începe mai târziu cu o săptămână şi primele două dispute ar fi meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, între CSM Bucureşti – CSM Slatina şi SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila.

Primele două clasate din Liga Naţională feminină au păreri diferite privind reluarea competiţiilor. Oficialii de la SCM Râmnicu Vâlcea nu doresc reluarea, în timp ce CSM Bucureşti se află la polul opus, insistând pentru decernarea trofeelor după o formulă de încheiere a sezonului.

De asemenea, calendarul pentru barajul de promovare/retrogradare include un turneu, între 27-29 iunie.

Toate propunerile înainte de FR Handbal urmează a fi votate la şedinţa Consiliului de Adminitraţie din 22 aprilie.

FRH a mai precizat că înaintea reluării competiţiilor toate cluburile vor reface vizitele medicale, iar sportivii să aibă în plus şi o examinare EKG.

Forul naţional nu a făcut vreo referire şi la testările sportivilor pentru noul coronavirus.




sursa: www.telekomsport.ro

Comentarii