Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Afacerea cu spaniolii pe care Ioan Andone i-a introdus la Dinamo e ca și anulată anunta GSP.RO












Ioan Andone, intermediarul vânzării lui Dinamo către spanioli




Afacerea cu spaniolii pe care Ioan Andone i-a introdus la Dinamo e ca și anulată. Negoiță și oamenii lui le-au cerut să probeze cumva că dispun de sumele pe care promit că au să le investească. N-au putut să demonstreze nici cu extras de cont, nici cu vreo garanție.

Grupul investitorilor spanioli hotărâți să salveze clubul Dinamo a participat la negocierile cu Ionuț Negoiță doar cu intenții, cu nimic concret, și tranzacția e ca și anulată, părțile doar mai trag de timp înainte să întrerupă tratativele. Surse apropiate de spanioli pretind că ar mai fi vorba numai despre redactarea documentelor, un proces pe care l-au tot reluat fiindcă nu se înțelegeau cu oficialii clubului. Realitatea e că trupa pe care o conduce Herminio Menendez, un fost canotor medaliat olimpic, a apărut la București doar cu dorința de a deveni proprietară a societății, nu a prezentat nimic clar. 

Cât sunt dispuși spaniolii să dea pe Dinamo?
Spaniolii au verificat contabilitatea, au negociat cu Negoiță modul în care se angajau să-i achite actualului acționar majoritar sumele pe care el le are de recuperat. Când li s-a cerut să prezinte o garanție de vreun fel, un extras care să arate că dispun de banii necesari sau vreo altă valoare, au recunoscut că nu sunt în stare să arate nimic!

A dat „țeapa istoriei” 
Herminio, angajat ultima oară într-un club din liga a treia spaniolă, ar fi falimentar, cu conturile poprite de ani de zile în Spania. Asociatul lui român, Toni Curea, e cel care a intermediat legătura cu Dinamo. Curea a participat la unul dintre cele mai proaste transferuri din istoria campionatului românesc. 

În sezonul trecut, el l-a adus la CFR pe Julio Baptista, brazilianul fost la Real Madrid. Baptista se lăsase de jucat fotbal de doi ani, dar agentul l-a convins pe patronul Varga să gireze un contract care îi asigura fostului fotbalist 50.000 de euro lunar! CFR a scăpat de Julio după mai puțin de o jumătate de an în care se convinsese că din brazilian mai rămăsese doar numele, nu mai era capabil să joace nici măcar în campionatul românesc. 

Datoriile lui Ionuț Negoiță
Dinamo are, potrivit contabilității oficiale, datorii de 18 milioane de lei, o mare parte din sumă fiind de plătit către Negoiță. Debite noi ar mai putea apărea în viitor, din moment ce contabilitatea nu reține datoria de un milion de euro către Vasile Șiman, din "afacerea Șerban". Indiferent de modul în care Ionuț Șerban va pleca de la club, Dinamo va avea de achitat un milion de euro. Din cauza asta, Negoiță și ceilalți oficiali ai clubului le-au cerut spaniolilor să demonstreze cumva că ar fi capabili să plătească. Și nu au putut ibericii să indice niciun cont, nicio sursă de finanțare. 

Ce urmăreau: să vândă totul 
De ce au apărut spaniolii într-un context complicat, cu datorii și cu suporterii împărțiți, când ei nu au banii necesari să stingă datoriile? Sperau să capete dreptul de a conduce clubul și să lichideze ultimele bunuri. Sorescu, mai ales, dar și Ricardo Grigore, Moldoveanu, Mihaiu sunt fotbaliști tineri care pot fi vânduți. Planul ibericilor conținea vânzarea acestor jucători în perioada următoare, pentru a finanța astfel activitatea curentă și plata datoriilor către Negoiță. 


Andone e emblema 
Herminio Menendez, Ioan Andone și Toni Curea nu au apărut singuri în negocieri. L-au prezentat drept simbol pe "Fălcosul", fost căpitan și fost antrenor al "câinilor". Andone are o casă în Spania, o țară în care se află și în perioada aceasta, și funcționează în schemă cam ca Duckadam la FCSB, ca o imagine pe care o folosesc afaceriștii reali. Fostul internațional a susținut permanent că intenția asociaților lui e serioasă, că ar fi cea mai bună soluție pentru viitorul clubului. 

Negoiță anunțase că era dispus să cedeze clubul în schimbul unui leu, doar cât să nu fie gratis. În spatele leului sunt datoriile pe care le-a acumulat societatea pe care acționarul a trecut-o și printr-o insolvență, mai mult de 18 milioane de lei. Cine devine proprietar e obligat să preia datoria totală, din care o parte e de achitat urgent. Salariile jucătorilor nu au fost plătite de trei luni și e vorba despre 400.000 de euro doar la capitolul acesta. 

9 milioane de lei
a pierdut Dinamo doar în 2019, un an în care rezultatele "câinilor" au fost sub așteptări, au participat în play-out și s-au mulțumit să evite retrogradarea

„Au fost români, arabi, acum spanioli, eu nu mai cred! Îmi pare rău că Dinamo a ajuns așa, tot mai sper să se întâmple ceva și să fie rezolvată situația, măcar pe termen scurt” 
- Claudiu Niculescu, ex-căpitan Dinamo






sursa: www.gsp.ro

Comentarii