Ultima Postare

Șoc la Sala de Judecată: Verdictul surprinzător în procesul echipei Dinamo

  În ciuda estimărilor pesimiste ale suporterilor dinamoviști și în pofida grevei magistraților, dosarul privind reorganizarea "câinilor" a ajuns astăzi pe masa Tribunalului București. Verdictul judecătorului prezent a fost pronunțat în doar un minut petrecut în sala de judecată: amânare până pe 13 iulie 2023! Tribunalul București a fost plin de agitație în această dimineață, într-o zi așteptată cu nerăbdare de întreaga comunitate de suporteri ai lui Dinamo. Dimineața a debutat cu o surpriză: se zvonea că "dosarul Dinamo" va fi singurul programat pentru astăzi, ceea ce a atras mulțimea de oameni din club pentru a-și susține fervent cauza "câinilor". Dinamo a sperat în zadar! Un nou amânare în dosarul de reorganizare. Claudiu Balog, avocatul companiei lui Răzvan Zăvăleanu, a fost primul care a ajuns, urmat de avocata de la APCH. Ulterior,  avocata reprezentând pe chirografarul Diego Fabbrini și-a făcut apariția. După aceea, la Tribunal a ajuns și acți

Post Top Ad


Ioan Andone, a răspuns după declarațiile lui Cornel Dinu
Ioan Andone, 60 de ani, fostul fundaș central al lui Dinamo, a comentat declarațiile făcute astăzi de Cornel Dinu pentru GSP.RO.

CONTEXT: Dinu, antrenor secund al „câinilor” în sezonul 1983-1984, a dezvăluit pentru GSP că multe dintre performanțele europene ale lui Dinamo, la începutul anilor '80, inclusiv victoria cu Hamburg, ar fi fost bifate după ce echipa din Ștefan cel Mare ar fi „umblat” la arbitri;
„Problema cu Liverpool”, care a eliminat-o pe Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor, „a fost că nu am mai putut să umblăm. Nu a mai fost loc pentru căței”;
„N-am simțit nimic. Eu, personal, pe teren, n-am simțit că s-ar fi făcut ceva necurat. Nu se discuta pe vremea lui Ceaușescu despre așa ceva. 

Nu mă întrebați pe mine ce nu știu. Probabil, faceau și ei la fel ca ăia din străinătate. Spun probabil, pentru că eu chiar nu știu. Noi am auzit după '90 de aranjamente, până atunci nu se știa. Treaba noastră a fost să jucăm”, a spus Andone, pentru GSP.RO.

Ioan Andone: „Movilă nu mai putea respira, iar arbitrul a dat doar galben”
Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. După 0-1 în Anglia, „câinii" au cedat și în manșa secundă, 1-2, la capătul unui meci disputat pe un teren greu, îmbibat de apă, care i-a favorizat pe oaspeți. 


Andone, suspendat pentru manșa secundă cu britanicii, a vorbit și despre arbitrajul „dublei” din semifinalele CCE.

„Eu am fost suspendat la meciul retur. A fost un arbitraj cu Liverpool... noi nu eram obișnuiți cu ritmul ălă de joc. Lui Movilă i-a dat unul un pumn și nici galben n-a primit. Trebuia să-i dea 3 roșii! I-a dat cu pumnul ca un boxer. Ăsta nu mai putea respira, a fost scos pe targă, trimis direct la spita”, a mai spus „Fălcosul”.

„Noi le-am dat o replică bună. Aveau o echipă fabuloasă, cu Dalglish, Rush, jucători. Dar aveam bătaie parte în parte cu ei, nici nu primeau mingea și dădeau cu cotul. 

Bine, ei aveau o formație mult prea bună. S-a și văzut, au câștigat Liga Campionilor în acel an”

Ioan Andone

Dinamo - Liverpool 1-2 (în tur 0-1)
Semifinale CCE, retur
Au marcat: Orac (39') / Rush (11', 85')


Dinamo: Moraru - Mărginean (77' Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu - Rednic, Dragnea, Augustin - Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov)
Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu

Liverpool: Grobbelaar - Neal, Lawrenson, Hansen, Kennedy - Lee, Johnston, Souness, Whelan - Dalglish (77' Nicol), Rush
Antrenor: Joe Fagan

Stadion: „23 August"
Spectatori: 70.000
Arbitru: Dieter Pauly (RFG)
sursa: www.gsp.ro

Comentarii