Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ioan Andone, a răspuns după declarațiile lui Cornel Dinu












Ioan Andone, 60 de ani, fostul fundaș central al lui Dinamo, a comentat declarațiile făcute astăzi de Cornel Dinu pentru GSP.RO.

CONTEXT: Dinu, antrenor secund al „câinilor” în sezonul 1983-1984, a dezvăluit pentru GSP că multe dintre performanțele europene ale lui Dinamo, la începutul anilor '80, inclusiv victoria cu Hamburg, ar fi fost bifate după ce echipa din Ștefan cel Mare ar fi „umblat” la arbitri;
„Problema cu Liverpool”, care a eliminat-o pe Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor, „a fost că nu am mai putut să umblăm. Nu a mai fost loc pentru căței”;
„N-am simțit nimic. Eu, personal, pe teren, n-am simțit că s-ar fi făcut ceva necurat. Nu se discuta pe vremea lui Ceaușescu despre așa ceva. 

Nu mă întrebați pe mine ce nu știu. Probabil, faceau și ei la fel ca ăia din străinătate. Spun probabil, pentru că eu chiar nu știu. Noi am auzit după '90 de aranjamente, până atunci nu se știa. Treaba noastră a fost să jucăm”, a spus Andone, pentru GSP.RO.

Ioan Andone: „Movilă nu mai putea respira, iar arbitrul a dat doar galben”
Azi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la Dinamo - Liverpool, returul semifinalei CCE din sezonul 1983-1984. După 0-1 în Anglia, „câinii" au cedat și în manșa secundă, 1-2, la capătul unui meci disputat pe un teren greu, îmbibat de apă, care i-a favorizat pe oaspeți. 


Andone, suspendat pentru manșa secundă cu britanicii, a vorbit și despre arbitrajul „dublei” din semifinalele CCE.

„Eu am fost suspendat la meciul retur. A fost un arbitraj cu Liverpool... noi nu eram obișnuiți cu ritmul ălă de joc. Lui Movilă i-a dat unul un pumn și nici galben n-a primit. Trebuia să-i dea 3 roșii! I-a dat cu pumnul ca un boxer. Ăsta nu mai putea respira, a fost scos pe targă, trimis direct la spita”, a mai spus „Fălcosul”.

„Noi le-am dat o replică bună. Aveau o echipă fabuloasă, cu Dalglish, Rush, jucători. Dar aveam bătaie parte în parte cu ei, nici nu primeau mingea și dădeau cu cotul. 

Bine, ei aveau o formație mult prea bună. S-a și văzut, au câștigat Liga Campionilor în acel an”

Ioan Andone

Dinamo - Liverpool 1-2 (în tur 0-1)
Semifinale CCE, retur
Au marcat: Orac (39') / Rush (11', 85')


Dinamo: Moraru - Mărginean (77' Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu - Rednic, Dragnea, Augustin - Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov)
Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu

Liverpool: Grobbelaar - Neal, Lawrenson, Hansen, Kennedy - Lee, Johnston, Souness, Whelan - Dalglish (77' Nicol), Rush
Antrenor: Joe Fagan

Stadion: „23 August"
Spectatori: 70.000
Arbitru: Dieter Pauly (RFG)




sursa: www.gsp.ro

Comentarii