Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Generația Paşoptistă









Nebunii si curiozitati in derby-ul Romaniei. Ziua in care ...





Anul 1848 pentru cultura românească, generația pașoptistă,  a însemnat geneza României de azi. La 100 de ani a apărut acel ceva pentru care ne bate mai tare inima-n piept sau pentru care doar ne batem  cu pumnul în piept.  
Pentru anul 2020 acest program DDB creează în istoria suporterilor dinamovişti o generație paşoptistă, numai că nu a renașterii, ci pentru a ține în viață ceeea ce a apărut în acel  primăvăratic 1948. 
Echipa e pe locul 10 în Liga 1, mă întreb suporterii pe ce loc sunt, cred că unii sunt pe 1 alții sunt înafara clasamentului, în autoizolare. Nu de cifre statistici cu fani , suporteri sau simpatizanți este vorba. Că suntem noi mai nu știu cum decât cei din Ghencea, cei din Grant, sau din Bănie că nu să îi înjurăm pe ei ne adunăm pe stadioane, ci ca să ţinem un jurământ pe care nu l-am făcut niciodată. Ați văzut dealtfel cât de ușor e de pupat un steag al rivalei pentru a fi acceptat, sunt cazuri și cazuri, Dan Petrescu pupand steagul vişiniu e poate ca o blasfemie, dar nu știu pentru cine. 

Avem nevoie de multă ironie, de glume cu simbrie, de poze cu Dumitrache, cu Hâldan, cu fel de fel de poze colorate în alb și roşu pentru a aprecia acel CEVA. Avem nevoie de o nouă coregrafie PCH, de o nouă victorie cu FCSB, totul numai o certitudine călduţă care să ne vină să ne distreze plictisul. Tot vechile generații de dinamovişti dau clasă, ținând Dinamo împreună. Ei și fiii lor suficent contaminaţi de o stare germinală căreia nu îi poți da like. În rest avem sceptici. "Ce, eu îs prost să îi dau bani lui Negoiţă?!" "Păi PCH e mână-n mână cu Negoiţă, bă !" Păi , serios băi nene ?! Păi să fie așa cum spui mata, dar să știi că în orice rău există un echilibru care îl face să plutească, pe când tu te uiți cum mortul moare în fiecare zi din sofa, comentând argumentativ pe ici pe colo așteptând știrea potrivită și amestecând în oală cu aceeași lingură a lui Negoiţă.

 Și da, printre rânduri spui și adevarul, clar lucru , în galerie sunt oameni care își dau cămașa de pe ei , sunt care ţi-ar lua și maioul, acolo nebunul poate deveni geniu și geniul nebun, dar așa funcționează orice organism viu care nu stă pe sofa, la birou, pe o bancă în parc sau în Maldive ci se izbește de viață cu toți subiecții ei. Așa cum e galeria asta dar ea e singurul plămân al lui Dinamo, iar oxigen poți fi și tu. Așa, să vină Sancho Panza să cumpere Dinamo ca tu, liniștit , să te pupi pe tine  la victorii și să înjuri pe toată lumea la infrangeri, nu știu dacă e prea ortodox.. Peste tot se vorbește despre donaţii, auziți DONAŢII, adică perfuzii, iar tu te zgârii pe faţă de nu știu ce conspirații.. Da domnule, au fost conspirații, deturnări de fonduri , delapidări, evaziuni fiscale, dar acum pacientul moare în fața ta. 

Da, știm, Negoiţă a fost într-adevăr ca acel fals chirurg italian Politelli, a făcut cate o chirurgie plastică în fiecare an clubului iar rezultatul e că pe mireasa asta nu o mai ia nimeni. Și să știți că Negoiţă ar mai fi făcut câte ceva, dar a văzut cât suntem de slabi, câte grupuri pe Facebook, in care toți se  blochează unii pe alții, ba că se înjură, ba că nu e de acord cu ce spune celălat, adică ce spun eu aia e , eu sunt opinia , aplaudă și stai în banca ta. Cum să nu manipuleze Negoiţă o masă de omuleți ?!  Uite grupul, nu e grupul, altă imagine, alt slogan. Imaginea însă e prima care moare, pentru că ea dă bine, poate fi un Liberec, un Hamburg, chiar și o Foresta. Victoria e centrul atunci te dai dinamovist. Așa și nevasta, nu-i așa , o iubești cât e tânără, frumoasă, apoi o ții de nevoie din utilitate.  
 Sceptici, molatici, nu , nu caut să jignesc, să provoc, să oripilez, sunt antisceptic si antiseptic pentru sceptici, adică da sau nu , nu nu știu, nu poate. Ei abia așteptă știrea ca să muște. "Nu v-am mai spus eu, strâng bani pentru Negoiţă?!" Da, nu mai bine să facem cum zice neica Duckadam: "nu mai bine să o luați fraților din Liga 4, ce o mai mustăciţi atâta ?!  


Faptele lui Negoiţă le știm;  Dinamo a fost pentru el un SRL. Dar să știți că atunci când Negoiţă a donat 150 000 de euro pentru pandemiocitatea de coronavirus, știți ce a făcut ?! A investit în el, în iubirea de sine ! Si să știți că Dinamo nu e construită din iubiri de sine ci din dăruiri de sine , a te dărui și a dărui necondiționat. Spunea Titu Maiorescu că "Niciodată mintea nu conduce;  ea arată numai alternativele! Direcţiunea finală o hotărăşte inima."  Așa că inteligenți sunteți, treaba cu inima e o problemă, așa că tratați-vă de scepticism, măcar în cazul Dinamo ! 


Fiți parte din generația pașoptistă a lui Dinamo. Cei mai adevărați tot cei vechi vor rămâne..În cei care umpleau stadioane, băteau ţara pentru meciurile echipei, cei care umpleau o curte de la țară în fața singurului televizor din sat pentru un meci cu Liverpool, fiii lor care așteptau  cu inima cât un purice,cu urechea lipită de difuzorul aparatului de radio să audă, precum un fanatic religios vestea cea mare , iar o voce vibra: "Deschidere de scor în Ștefan cel Mare, unu la zero pentru Dinamo..!" Apoi toate valvele ți se deschideau de un fior, unde oare e acel fior ? Căci, eu unul urăsc cuvântul spirit. Spirit dinamovist, spiritul Crăciunului. Păi spiritul e o nălucă, nu-l vezi nu-l simți, nu există.. 
În concuzie, dacă nu faci nimic pentru Dinamo ești la fel de Negoiţă ca Negoiţă, făcând și tu, numai că  online, rinoplastii în formă continuată unui club de legendă. Dacă acum în singurul moment cand poți ajuta efectiv Dinamo, tu nu o faci,  devii parte a generației postpaşoptiste, poate chiar postdinamoviste..





Articol scris de: Constantin Vlădeanu
sursa foto: www.cancan.ro

Comentarii

  1. SARBATORI FERICITE INTREGII SUFLARI DINAMOVISTE !Mai e putin pana pe 03 IANUAARIE, pana atunci PROGRAM S.M.S , pentru strangea banilor de care Dinamo are nevoie , altfel : "A fost odata ca-n povesti DINAMO BUCURESTI! "

    Se rezolva ,cu strangerea de fonduri PRIN SMS , se discuta cu firma de telefonie , se incheie un contract de sposorizare si in compensatie pentru .S.M.S-URI , nu se percep comisioane,ORANGE firma prietena a lui Nea Nicu Badea, e disponibila,sau altele care accepta .Dragilor , si e mult mai simplu de cotizat pentru toti cei multi care nu acces la Internet.Fa si tu un calcul simplu ,lunar minim 50.000 de cotizanti , cate 10 Euro se fac 500.000 de euro, asa ca in fiecare luna mobilizare generala pentru a cotiza prin S.M.S. ASA ca eu am dreptate , dar nu vrea nimeni sama asculte.Drumul e lung si anevoios , asa ca bateti-va prin toate mijloacele pentru salvarea clubului , fara ajutorul nostru al tuturor ,clubul , va muri .La multi ani Dinamo,la multi ani dragi suporteri !
    DACA VRETI SA MAI CANTATI SI LA ANUL CU DINAMO IN SUFLET , FACETI CE V-AM SPUS !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu