Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


Sanjeev Kumar, avertisment pentru Ionuț Negoiță. „Niciun investitor nu va plăti să-i repare greșelile!”

Sanjeev Kumar a intenționat să cumpere Dinamo în 2016. foto: Facebook

Indianul Sanjeev Kumar a fost primul investitor străin care a încercat să cumpere clubul de la Ionuț Negoiță. 

Marți va fi întâlnirea decisivă pentru vânzarea lui Dinamo dintre Ionuț Negoiță și cei de la Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo", care vineri seară trimiseseră o scrisoare de intenția către actualul finanțator al clubului
Ionuț Negoiță vrea să le cedeze lor tot pachetul de acțiuni pe care îl controlează la Dinamo! Aceasta după ce a mai dat 10 la sută fanilor angrenați în programul socios „DDB", care au virat deja peste 210.000 euro în conturile clubului. 
În toamna lui 2016, Sanjeev Kumar, directorul grupului „Delamore & Owl”, era adus în România de Adrian Mutu, cel care ocupa o funcție administrativă la roș-albi și îi era partener de afaceri indianului. Acesta a negociat preluarea lui Dinamo, însă tratativele n-au avut vreo finalitate.

La aproape 4 ani de la acel moment, perioadă în care s-a vehiculat despre numeroase personaje că ar intenționa să investească la Dinamo, echipa a rămas tot pe mâinile lui Ionuț Negoiță. Ajunși din nou în pragul falimentului, „câinii” au un viitor incert și așteaptă o salvare miraculoasă, care momentan întârzie să apară.

Sâmbătă seara, GSP.ro a luat legătura cu Sanjeev Kumar, iar indianul a acceptat să rememoreze fragmente din negocierile purtate în 2016 cu Ionuț Negoiță.

Sanjeev Kumar: „Cred că nu și-a dorit cu adevărat să vândă clubul”
„Nu am fost foarte mulțumit de zgomotul produs atunci. Noi i-am propus o ofertă la un preț foarte favorabil. Nu mi-au plăcut intrigile din jurul afacerii și cred că nu și-a dorit cu adevărat să vândă clubul la acel moment. Multe dintre conversațiile noastre ajungeau în media, era prea mult zgomot, nu era deloc confidențialitate. 

A fost foarte greu să ne concentrăm pe tranzacție când nimic din ceea ce vorbeam nu era păstrat confidențial. Plus că toate aceste lucruri ne afectau brandul, iar acționarii noștri n-au fost fericiți să audă asta”. 

Sanjeev Kumar: „Dacă era deștept, Negoiță ar fi produs bani”
„I-am spus lui Negoiță că echipa va rămâne fără bani. Nu erau foarte mulți bani în club la acel moment, era nevoie de un capital proaspăt. Nimeni nu ar fi plătit milioane, ca mai apoi să injecteze alte milioane în club. 

Dacă era deștept, Negoiță ar fi produs bani, iar clubul ar fi fost într-o situație mult mai bună. Mi-aș dori ca echipa să fie salvată printr-o afacere bună, dar niciun investitor nu va plăti bani pentru a repara greșelile altcuiva”, a declarat Sanjeev Kumar, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Am discutat și despre situația stadionului, le-am spus că vor fi probleme, dar ei negau acest lucru” - Sanjeev Kumar

„Mi-au plăcut suporterii, le urez mult succes. I-am întâlnit pe câțiva dintre ei și erau foarte dedicați. Pentru fani, sper ca acest club să supraviețuiască” - Sanjeev Kumar


Kumar, un apropiat de-ai lui Adrian Mutu, a fost la un pas să preia Dinamo de la Negoiţă la finalul lui 2016, însă tratativele dintre cele două părţi s-au împotmolit în ultimul moment.

 Kumar are afaceri în peste 30 de țări și este directorul grupului „Delamore & Owl”. La acea vreme, compania pe care o reprezenta inteționa să investească pentru început 2,7 milioane de euro în „Ștefan cel Mare”

Cine a mai vrut să cumpere Dinamo: șeici, oligarhi, masoni sau candidați la prezidențiale :)
Frații Surkis au fost, după Sanjeev Kumar, primii oameni despre care s-a spus că vor veni să preia clubul din „Ștefan cel Mare”. Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, era unul dintre investitorii misterioși care-și propunea să cumpere formația lui Negoiță.
Șeicul Abdul Jabbar Al Sayegh și fondul său de investiții. Președintele Noor Capital, Abdul Jabbar, investitor cu afaceri în petrol și multimiliardar în dolari, a fost un alt potențial cumpărător. Se întâmpla în 2018, însă șeicul n-a mai venit însă la Dinamo, după ce Negoiță a anunțat că ar avea un alt posibil cumpărător.
Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Tot în 2018, Hamdan Bin Zayed, un șeic din Emiratele Arabe Unite, care deține compania Al Dahra, voia să cumpere clubul Dinamo pentru a ajunge mai ușor să pună mâna pe Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa, care are în exploatare 56.000 de hectare de teren de cea mai bună calitate.
Ralph Oswald Isenegger. În aprilie 2018, elvețianul Ralph Oswald Isenegger, considerat avocatul de casă al oligarhilor ruși, a negociat cumpărarea clubului Dinamo în numele unor investitori nenumiți. Conform dezvăluirilor Gazetei de la acea vreme, avocatul elvețian Ralph Oswald Isenegger apărea ca reprezentant al unor investitori misterioși dornici să cumpere clubul Dinamo. În România, acesta avea legături cu masonul Adrian Thiess, cel care a încercat să intermedieze afacerea.
Konstantinos Tsakiris, fost patron la Panionios Atena, s-a aflat la rândul său pe lista presupușilor cumpărători. La finalul lui 2018, afaceristul grec chiar și-a făcut apariția la RIN Grand Hotel, unde a discutat cu Ionuț Negoiță și apropiații săi despre preluarea clubului din „Ștefan cel Mare”.
Adrian Marțian, cel care deține brandul UTA Arad, a fost un alt nume care s-a așezat la masa negocierilor cu Ionuț Negoiță pentru a cumpăra Dinamo. În luna noiembrie a anului trecut, s-a scris că acesta ar intenționa să cumpere 98% din acțiunile clubului.
Viorel Cataramă. În octombrie 2019, după ce Ionuț Negoiță reafirma că vrea neapărat să vândă clubul, Viorel Cataramă, candidat la prezidențialele de anul trecut, s-a lăudat că vrea să achiziționeze 50,1% din pachetul de acțiuni de la Dinamo. Cele două părți au negociat timp de câteva săptămâni, dar n-au ajuns până la urmă la un numitor comun.
Claudiu Florică și Tahnoon Nimer. Una dintre speranțele roș-albilor pentru un viitor mai bun este legată de numele lui Tahnoon Nimer, cel care lucreză în mod direct cu şeicul Saeed Bin Tahnoon al-Nahyan, una dintre cele şase familii conducătoare ale Emiratelor Arabe Unite. Claudiu Florică, alături de partenerul său de afaceri Tahnoon Nimer și un fond de investiții din Emirate, a discutat de mai multe luni cu Ionuț Negoiță și avocații acestuia vizavi de preluarea echipei. S-au făcut diverse propuneri, dar afacerea s-a tergiversat la un moment dat, după ce Florică și Tahnoon au preluat Charlton Athletic, din Championship.
Ajunge clubul la „Dinamoviști pentru Dinamo”? 
Suporterii din Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo” și-au manifestat intenția de a cumpăra clubul de la Negoiță în schimbul simbolicei sume de un leu, chiar cea solicitată de finanțatorul „câinilor”.

Sâmbătă, patronul de la RIN a confirmat interesul acestora și a dezvăluit că săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea decisivă pentru semnarea actelor: 

„Da, este adevărat. Eu sunt elegant și am răspuns rapid ofertei. Doamne-ajută să se ocupe, să facă, să fie bine pentru Dinamo, să preia frâiele că se pricep mai bine ca mine! Probabil, au resurse financiare să plătească lunar jucătorii, toate cheltuielile care sunt la un club”, a spus Negoiță. 

sursa: www.gsp.ro

Comentarii