Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Vânzarea lui Dinamo, blocată de Legea Sportului! Spaniolii, obligați să apeleze la un artificiu











Herminio Menendez, spaniolul care vrea s-o cumpere pe Dinamo





Dinamo nu se poate vinde direct către spanioli! Asta o spune Legea Sportului. Herminio Menendez poate apela însă la un artificiu pentru a prelua pachetul de acțiuni de la Ionuț Negoiță.

Ar fi fost prea ușor ca vânzarea lui Dinamo să decurgă rapid și totul să se rezolve atât de ușor. Ca de fiecare dată când clubul din „Ștefan cel Mare" trebuia să se vândă, la mijloc au apărut noi lucruri, noi facturi neachitate, datorii, probleme ascunse. Acum e ceva în plus.

Inclusiv „Legea Sportului" împiedică vânzarea lui Dinamo direct către spanioli. Nu-i arlarmant. Se poate face, însă doar printr-un mic ocol, un SRL înregistrat în România.

Care e artificiul?
Dacă totuși Dinamo va ajunge pe mâinile ibericului Herminio Menendez, spaniolul nu poate prelua clubul direct de la Ionuț Negoiță! De ce? Articolul 32 referitor la „Cluburile sportiv" din Legea Sportului interzice acest lucru. O spune alineatul „5. „Pot fi acționari ai societăților comerciale sportive pe acțiuni persoane fizice și juridice române, precum și persoane fizice și juridice străine. Participarea persoanelor fizice și juridice străine la capitalul social al cluburilor sportive profesioniste nu va depăși 49% din totalul acțiunilor". Adică Herminio Menendez poate avea Dinamo, însă numai ca acționar minoritar. Cel puțin dacă o va face acum, direct, fără ocolișuri.

Soluția stă într-un SRL
Există o variantă prin care Dinamo se poate vinde către Herminio. Nimic nu-i împiedică pe spanioli să-și facă un SRL în România și să cumpere acțiunile prin acea nouă societate. Astfel, n-o vor face în nume propriu, ci societatea lor va cumpăra acțiunile cesionate de la Ionuț Negoiță. Și va fi numit inclusiv un administrator delegat. Iar cel mai probabil numele lui va fi Ioan Andone, cel care i-a adus pe spanioli la ideea de a cumpăra un club din România, în speță Dinamo.

„Vorbind în această situație de țări membre UE, clubul din România și potențialul investitor străin de naționalitate spaniol, nu există niciun fel de restricție. Dar mai mult ca sigur că, dacă va ajunge la ideea achiziționării pachetului de acțiuni de la Dinamo, spaniolul își va face o societate înregistrată în România, își va pune un administrator delegat, totul se va face legal și fără probleme. Iar această societate va prelua acțiunile. Sunt multe situații similare în mediul de afaceri din România. Mulți străini care investesc aici își fac societăți în România", a precizat pentru GSP un avocat specializat în sport.






sursa: www.gsp.ro

Comentarii