Ultima Postare

Anunț Special: Surpriză de proporții pentru suporterii lui Dinamo

  sursa foto: GSP.ro Meciul dintre Dinamo și Petrolul va fi desfășurat cu accesul publicului. Tinerii cu vârste de până la 14  ani vor putea asista la confruntare de pe „Arcul de Triumf”, care este programată să aibă loc luni, 1  aprilie, începând cu ora 20:30. LPF a confirmat anunțul făcut inițial joi în cadrul interviului acordat de Andrei Nicolescu. Această decizie vine în lumina sancțiunii de 4 etape impuse „câinilor” în urma incidentelor de la meciul cu UTA Arad. „Există o dispoziție regulamentară care spune că se poate juca cu copii, în condițiile în care un adult  însoțește un grup de 10 copii. Am vorbit cu colegii mei de la LPF, i-am rugat să ia legătura cu reprezentanții clubului Dinamo și UTA să vedem ce își doresc mai departe. În funcție de ce își doresc ca organizatori le vom acorda tot sprijinul în condiții regulamentare”, a precizat Justin Ștefan, pentru Fanatik . Fanii lui Dinamo București sunt excluși de pe arena pentru următoarele patru etape ale p

Post Top Ad






Dinamo – Liverpool: „N-am mai putut să umblăm la arbitri”











GSP LIVE // VIDEO Mircea Lucescu, protagonistul unui aranjament ...


36 de ani de la o semifinala istorică în Cupa Campionilor Europeni: Dinamo – Liverpool. Dar cea mai mare realizare a roș-albilor e pusă acum sub semnul îndoielii chiar de către Cornel Dinu, un simbol al clubului din „Ștefan cel Mare” și antrenorul secund al „câinilor” în aceea perioadă.


Dinamo a pierdut, 0-1, în Anglia, iar în retur a cedat cu 1-2. Se întâmpla în sezonul 1983 – 1984, iar acum la 36 de ani distanță, se pare că traseul european a fost unul trucat…și cu Dinamo Minsk…și cu Hamburg. Cornel Dinu era cel desemnat să-i mituiască pe arbitri!

„Au existat mai multe probleme. Prima: n-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene. N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est!


Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!”, a declarat Cornel Dinu pentru gsp.ro.

Victoria uriașă cu Hamburg, blat?

Dinamo spulbera Hamburg, 3-0, goluri Augustin (28), Mulțescu (62), Orac (79), trupa germană fiind deținătoarea CCE. Era în octombrie 1984. Dar, Cornel Dinu dezvăluie: „Atunci a fost arbitru Kieser, un inspector școlar. Eu i-am dat banii, el mi-a făcut cadouri, o cravată și un inel din argint…Chiar am deschis geanta înainte să i-o predau domnului Kieser, am vrut să văd, din curiozitate, cam despre câți bani era vorba. Erau toate bancnotele Europei: franci francezi, franci elvețieni, mărci. Securitatea îmi dăduse banii așa cum reușise să-i strângă, nu era toată suma într-o monedă”.

Echipa Dinamo în returul cu Liverpool:

Dinamo: Moraru – Mărginean (77′ Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu – Rednic, Dragnea, Augustin – Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov). Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu


Au încercat să cumpere și arbitrul de la partida cu Bordeaux
În sezonul următor, roș-albii au evoluat împotriva celor de la Bordeaux, dar genata cu bani nu a mai ajuns la arbitru. „În sezonul care a urmat, ’84-’85, am jucat cu Bordeaux și ne-a arbitrat un scoțian, McGinlay. Anghelache îl abordase din timp, dinainte ca el să plece din Scoția, și Securitatea pregătise o geantă cu 25.000 de dolari. O geantă pe care a preluat-o Vasile Anghel și nu i-a mai dus-o arbitrului. Am avut vreo 16 ocazii, dar ne-a „tocat” scoțianul. S-a terminat 1-1 la București și s-a calificat Bordeaux, care ne egalase în prelungiri”, a mai spus Dinu pentru sursa citată.




sursa foto: gsp.ro

Comentarii

  1. Ce-i c...tul asta de articol, n-a spus Dinu niciodata asa ceva. Dinamo era furata de arbitrii ca-n codru, sa nu uitam celebrul meci cu Anderlecht de la Bucuresti, de exemplu. Sa va fie rusine. Huooooo Prosport!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu