Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


UEFA a amânat licențierea doar pentru Liga 1. Scadența pentru Europa e joiVeşti bune şi veşti proaste pentru cluburile din Liga 1 în perspectiva dosarului de licenţiere pentru sezonul 2020-2021: o lună în plus pentru licența de Liga 1, respectiv trei zile până când licența de Europa se închide.

Federaţia Română de Fotbal înaintase către UEFA, săptămâna trecută, o solicitare, la îndemnul cluburilor de pe prima scenă, ca forul de la Nyon să accepte o lună în plus pentru atingerea tuturor ţintelor din dosar;
Cu alte cuvinte, cluburile să încheie procesul de licenţiere până la 31 mai, în loc de 30 aprilie.
Răspunsul UEFA a venit şi nu e unul unitar. Conţine două direcţii, iar grupările din România vor fi informate oficial de FRF, după ce va avea loc şi un Comitet de Urgenţă.

1. VESTEA BUNĂ: licenţa de Liga 1, încă o lună de răgaz
UEFA a acceptat ca Departamentul de licenţiere din FRF să le mai acorde cluburilor o lună în plus pentru a putea să stingă toate datoriile pe care le aveau la 31 decembrie 2019! 

În acest fel, cele 14 formaţii, dar şi cele care aplică pentru licenţa de Liga 1 dintre cele care îşi doresc promovarea din al doilea eşalon, au timp până la 31 mai pentru a închide toate restanţele.

2. VESTEA PROASTĂ: licenţa de Europa se închide peste 3 zile!
În schimb, UEFA nu a fost la fel de deschisă şi în privinţa licenţei pentru echipele care îşi doresc participarea într-o cupă europeană în sezonul următor. UEFA a reamintit FRF că termenul-limită pentru depunerea dosarului e 30 aprilie, adică joi! Până la această dată, toate cluburile trebuie să facă dovada stingerii datoriilor existente la finalul lui 2019

E condiţia principală, din punct de vedere financiar, pe care trebuie să o îndeplinească echipele care vor să ajungă în cupele europene. În caz contrar, nu vor avea drept de participare în Champions League sau Europa League.

Dinamo e în pericol! Pentru Europa
Clubul cel mai expus, după răspunsul primit de la UEFA, e Dinamo, care se află în mare dificultate financiară și din acest motiv ceruse amânarea scadenței termenului pentru licență. Dinamo încă e în joc pentru a obţine o participare în Europa şi şi-a anunţat şi intenţia de a lua licenţa europeană. Dacă nu va închide şi ultima datorie pe care o are pe 2019, în jur de 170.000 de euro, până cel târziu pe 30 aprilie, atunci nu va avea drept de participare în Europa. 

În schimb, orice club care nu trece cu brio licenţa pentru cupele europene va continua, încă 30 de zile, întocmirea dosarului pentru Liga 1. O echipă aflată în această situaţie în anii precedenţi a fost Voluntari, care n-a aplicat pentru licenţa cupelor europene, apoi a câştigat Cupa României, a luat licenţa pentru Liga 1, dar n-a putut să evolueze pe continent.

8 echipe sunt în cursă pentru 4 locuri de cupă europeană
Doar 5 echipe din play-off au drept de participare în Europa, fiindcă Gaz Metan Mediaş nu e eligibilă din cauza faptului că încă se află în procedura de insolvenţă. 

Cum din cele 4 semifinaliste ale Cupei României, una singură evoluează în play-off, FCSB, rezultă că în acest moment, România are 8 formaţii care au şanse teoretice de a prinde Europa: CFR, FCSB, Craiova, Astra, Botoşani, Sepsi, Dinamo şi Poli Iaşi.

România va trimite în sezonul următor al cupelor europene 4 formaţii: campioana în preliminariile Champions League, locurile 2 şi 3 din play-off plus câştigătoarea Cupei în Europa League. Dacă FCSB va câştiga Cupa şi va termina pe podium, atunci va merge în Europa şi ocupanta locului 4. Toate aceste echipe vor intra încă din turul 1 preliminar, atât în UCL, cât şi în UEL.

sursa: www.gsp.ro

Comentarii