Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo – Liverpool: „N-am mai putut să umblăm la arbitri”











GSP LIVE // VIDEO Mircea Lucescu, protagonistul unui aranjament ...


36 de ani de la o semifinala istorică în Cupa Campionilor Europeni: Dinamo – Liverpool. Dar cea mai mare realizare a roș-albilor e pusă acum sub semnul îndoielii chiar de către Cornel Dinu, un simbol al clubului din „Ștefan cel Mare” și antrenorul secund al „câinilor” în aceea perioadă.


Dinamo a pierdut, 0-1, în Anglia, iar în retur a cedat cu 1-2. Se întâmpla în sezonul 1983 – 1984, iar acum la 36 de ani distanță, se pare că traseul european a fost unul trucat…și cu Dinamo Minsk…și cu Hamburg. Cornel Dinu era cel desemnat să-i mituiască pe arbitri!

„Au existat mai multe probleme. Prima: n-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene. N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est!


Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!”, a declarat Cornel Dinu pentru gsp.ro.

Victoria uriașă cu Hamburg, blat?

Dinamo spulbera Hamburg, 3-0, goluri Augustin (28), Mulțescu (62), Orac (79), trupa germană fiind deținătoarea CCE. Era în octombrie 1984. Dar, Cornel Dinu dezvăluie: „Atunci a fost arbitru Kieser, un inspector școlar. Eu i-am dat banii, el mi-a făcut cadouri, o cravată și un inel din argint…Chiar am deschis geanta înainte să i-o predau domnului Kieser, am vrut să văd, din curiozitate, cam despre câți bani era vorba. Erau toate bancnotele Europei: franci francezi, franci elvețieni, mărci. Securitatea îmi dăduse banii așa cum reușise să-i strângă, nu era toată suma într-o monedă”.

Echipa Dinamo în returul cu Liverpool:

Dinamo: Moraru – Mărginean (77′ Iamandi), I. Marin, Al. Nicolae, N. Stănescu – Rednic, Dragnea, Augustin – Țălnar, V. Turcu, Orac (67 Custov). Antrenori: Dumitru Nicolae Nicușor și Cornel Dinu


Au încercat să cumpere și arbitrul de la partida cu Bordeaux
În sezonul următor, roș-albii au evoluat împotriva celor de la Bordeaux, dar genata cu bani nu a mai ajuns la arbitru. „În sezonul care a urmat, ’84-’85, am jucat cu Bordeaux și ne-a arbitrat un scoțian, McGinlay. Anghelache îl abordase din timp, dinainte ca el să plece din Scoția, și Securitatea pregătise o geantă cu 25.000 de dolari. O geantă pe care a preluat-o Vasile Anghel și nu i-a mai dus-o arbitrului. Am avut vreo 16 ocazii, dar ne-a „tocat” scoțianul. S-a terminat 1-1 la București și s-a calificat Bordeaux, care ne egalase în prelungiri”, a mai spus Dinu pentru sursa citată.




sursa foto: gsp.ro

Comentarii

  1. Ce-i c...tul asta de articol, n-a spus Dinu niciodata asa ceva. Dinamo era furata de arbitrii ca-n codru, sa nu uitam celebrul meci cu Anderlecht de la Bucuresti, de exemplu. Sa va fie rusine. Huooooo Prosport!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu