Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Nedelcearu: ”Nu mă interesează banii acum. Sunt tânăr și vreau performanță sportivă!”






FOTO: Cristi Preda





Ionuț Nedelcearu (23 de ani) se află sub izolare în Rusia, la UFA, până pe 12 aprilie, când speră să reia antrenamentele. Fundașul echipei naționale și a celor de la UFA a acceptat să discute cu ProSport despre scăderile salariale ale fotbaliștilor la nivel mondial, cazurile de coronavirus din Rusia, dar și despre ce înseamnă această pauză forțată pentru jucătorii de fotbal. 


Prosport: Salut, Ionuț! Cum te pregătești în Rusia în perioada asta?

Ionuț Nedelcearu: Mă pregătesc acasă, nu vreau să ies pe afară să risc prea mult pentru că deja s-au înmulțit cazurile și pe la UFA în oraș, chiar dacă înainte erau foarte puține cazuri. Ne-au dat program de pregătire de la echipă. Încer să respect și să fac toate exercițiile pe care ni le-au dat. Acum e și internetul o sursă foarte bună de informare. Soluții sunt. Important e să îți dorești să faci ceva.

Totuși, nu vă afectează statul acasă?

Cu siguranță noi jucătorii suntem foarte afectați de această perioadă. Oricât de mult te-ai antrena în casă, nu se compară cu antrenamentele de pe teren. Mai ales la noi în Rusia. Ne-am pregătit două luni, am stat în cantonament, apoi am jucat trei meciuri și acum a venit această pauză care va fi destul de lungă. Cred că o lună și jumătate ne va lua să revenim la formă bună.


”S-a înrăutăți situația și în Rusia!”
Rusia pare ca fiind una dintre țările atinse cel mai puțin de pandemie. Cum de sunt atât de puține cazuri? E posibil ca autoritățile să nu dea cifrele exacte?

E adevărat că în Rusia erau puține cazuri înainte, dar în ultimele zile s-au înmulțit destul de mult, sunt peste o mie. Săptămâna trecut la UFA erau 3 cazuri, acum sunt vreo 80 de suspecți. Deci și în Rusia s-a înrăutățit situația. Și e posibil nici să nu ne spună exact cifrele reale, e adevărat.

16 meciuri a jucat Nedelcearu pentru UFA în campionat în acest sezon
Cei de la UFA cât v-au zis că trebuie să stați izolați?

De la club ne-au spus să stăm în casă până pe data de 2 aprilie, dar de curând ne-au anunțat că au prelungit izolarea până pe 12 aprilie. Din ce am vorbit cu colegii care sunt mai apropiați de conducere, mai mult ca sigur vom începe de abia la început de mai. Ei așa știu.

Rușii ce variante au pentru continuarea campionatului?

Din ce am vorbit cu președintele la ultima noastră ședința cu echipa, ne-a spus că sunt mai multe variante, dar deocamdată nu se știe cum se va aplica pentru că nu au de unde să știe cât se va prelungi această pandemie. Am înțeles doar că dacă nu se va relua campionatul până la final de mai, început de iunie, e posibil să se încheie sezonul și să începem pregătirea pentru următoarea stagiune.

Tu cum crezi că e mai bine?

Având în vedere că s-a anulat și Campionatul European, personal mi-aș dori să reluăm campionatul și să jucăm până la sfârșit. La fel și cu Liga 1, să termine toate meciurile.

4 goluri în 89 de meciuri a marcat Nedelcearu în Liga 1 pentru Dinamo, all-time
Un impresar de-ai tăi care a anunțat că ești dorit de Watford, în Premier League. Care e situația?

E adevărat că a anunțat cineva interesul lui Watford, dar cine a spus acest lucru nu este agentul meu. Persoana respectivă m-a contactat, mi-a spus  că are surse foarte bune la Watford și eu mi-am dat acordul pentru un posibil transfer. Acum, mai multe nu știu dacă a vrut să își facă publicitate sau chiar e interesul real.

”Nu mă interesează banii acum. Sunt tânăr și vreau performanță sportivă!”
Interesul Bresciei a fost real?

Da, de la Brescia chiar am avut ofertă concretă, însă clubul nu a acceptat oferta pentru că nu a fost destul de bună din punct de vedere financiar. Eu momentan nu mă gândesc la bani pentru că sunt tânăr. Vreau să cresc cât mai mult și banii vor veni cu siguranță. Asta le-am spus și impresarilor, mai ales după Campionatul European. Că vreau să fac următorul pas în cariera sportivă, nu mă interesează acum banii.

În România mai toate cluburile scad drastic salariile jucătorilor. Care e situația în Rusia și ce părere ai despre aceste decizii?

Am văzut și eu ce se întâmplă cu scăderile salariale. Nimeni nu-și dorește să câștige mai puțin, dar atât timp cât stăm în casă și nu muncim, cred este un lucru normal. Nouă în Rusia ne-au spus că nu vom lua salariul întreg pentru că acum toți banii vor merge spre zona medicală. Dacă este într-adevăr așa, sunt de acord să câștig mai puțin pentru că medicina are nevoie de ajutor și de bani în situația actuală și ar trebui să fim cu toții înțelegători.

”Nu sunt în măsură să comentez plecarea lui Uhrin, dar îi urez multă baftă lui Adi Mihalcea. Am lucrat cu dânsul la echipa națională și sper să facă o treabă bună”

”Ricardo Grigore e un jucător foarte bun care are un potențial uriaș și sper să rămână la fel în continuare. Să fie serios și să joace bine, și așa o să facă cât mai repede pasul într-un campionat puternic. Îi doresc multă baftă”

9 meciuri a jucat Nedelcearu pentru echipa națională.




sursa foto:  www.gsp.ro


Comentarii