Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ionuț Negoiță a încasat toată tranșa din drepturi TV rezervată clubului, aproape 400.000 €. Și acum anunță că sunt șanse mari să urmeze falimentul








Foto: Cristi Preda



Înainte să le ceară suporterilor și lui Dănciulescu să plătească pentru obținerea licenței, Ionuț Negoiță a încasat toată tranșa din drepturi TV rezervată clubului, aproape 400.000 €. Și acum anunță că sunt șanse mari să urmeze falimentul.

Dinamo riscă să dispară, așa cum anunță Ionuț Negoiță, și fiindcă proprietarul a luat banii care li se cuveneau roș-albilor. Cluburile din Liga 1 au încasat în martie cea mai recentă tranșă din drepturile TV. „Câinilor” le reveneau aproape 400.000 de euro, o sumă cu care și-ar fi permis ușor să achite toate datoriile din 2019 și să rezolve, astfel, criteriile de obținere a licenței pentru campionatul următor. 

Negoiță s-a inspirat de la Becali
Clubul n-a mai ajuns să stingă datoriile, fiindcă banii din drepturi TV nici n-au mai trecut prin conturile lui Dinamo, s-au dus direct la Negoiță! El a încasat cei 400.000 de euro folosindu-se de o creanță față de club. Împrumutase societatea la un moment dat și a căpătat astfel dreptul de a-și recupera banii din drepturi TV. E metoda pe care a folosit-o și Becali de-a lungul sezonului trecut, numai că Gigi n-a procedat așa cu propria echipă, a împrumutat-o pe Astra și a recuperat banii de la LPF. 

Dinamo riscă să nu ia licența
Tranșa care i se cuvenea lui Dinamo în martie a fost mai mult decât dublă față de datoriile din cauza cărora „câinii” pot să piardă licența pentru prima divizie. Negoiță a pronunțat suma de care ar mai fi nevoie: „Dacă nu facem rost de 180.000 de euro în 20 de zile, clubul nu ia licența și dispare! Să nu creadă cineva că glumesc!”. 

Anunțul acesta a apărut la numai o lună după ce el lipsise clubul de 400.000 €! În lunile recente, suporterii au strâns bani și i-au donat lui Dinamo tocmai ca să fie obținut dreptul de a participa în Liga 1 și în sezonul viitor. Dacă Negoiță și oamenii lui nu sting toate datoriile existente la 31 decembrie 2019, roș-albii vor fi retrogradați automat, iar sumele donate de către fani vor deveni un ajutor inutil. 

Cei din galerie s-au supărat și fiindcă finanțatorul a adunat bani de la ei și apoi a donat 100.000 de euro într-un teledon organizat de Antena 1 pentru lupta împotriva coronavirusului. Acționarul apelase la PCH pretinzând că nu-și mai permitea să investească în fotbal

30 aprilie e data până la care Dinamo trebuie să demonstreze că a achitat toate datoriile existente la 31 decembrie 2019. S-au strâns trei luni și din anul acesta în care clubul n-a achitat salariile, numai că datoriile din 2020 nu sunt luate în considerare în procesul de licențiere.

Negoiță: „Să dea Dănciulescu bani!”
După ce a strâns bani de la suporteri, din drepturi TV, din transferuri și de la sponsori, Negoiță a apelat și la un împrumut din partea unui angajat căruia tocmai i-a suspendat contractul! Dănciulescu se oferise, într-o discuție cu Gheorghiță, avocatul clubului, să împrumute societatea cu 50.000 de euro ca să contribuie la achitarea datoriilor. Conducerea l-a anunțat apoi pe fostul internațional printr-un email că îi fusese suspendat contractul și va mai încasa doar 2.340 de lei lunar în locul salariului obișnuit, de 7.500 de lei. 

Dănciulescu și Negoiță au avut recent un dialog: „Accept să transfer 50.000 de euro în conturile clubului acum, vreau doar garanția că recuperez banii! Eu nu împrumut cu dobândă, ca alții, nu cer nimic în plus!", a spus Dănciulescu. „Dar eu ce garanție am avut când am investit în Dinamo?” a fost răspunsul lui Negoiță. Diferența e că Dănciulescu n-ar primi acțiuni în schimbul sumei, nu ar deveni proprietar al clubului. 





sursa: www.gsp.ro

Comentarii