Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


La multi ani Dinamo, la multi ani Cornel Dinu!La multi ani Dinamo, la multi ani Cornel Dinu!


Legendarul Cornel Dinu împlinește azi 72 de ani. Simbolul lui Dinamo e născut în același an cu clubul de care și-a legat întreaga viaţă.


Născut în 1948 la Târgoviște, Cornel Dinu a debutat pe 25 septembrie 1966, la 18 ani, 1 lună și 22 de zile. Acesta jucat 454 de meciuri în prima divizie, toate pentru Dinamo, marcând 53 de goluri. A fost de 6 ori campion și a jucat la Cupa Mondială din Mexic.

Ca antrenor principal, Dinu a câștigat campionatul de două ori, 2000 și 2002, și a fost selecționerul României în campania de calificare la CM 1994.

În ultimii ani, Cornel Dinu a fost un aprig contestatar al situației de la Dinamo, criticându-i pe conducătorii și jucătorii „câinilor”, dar și al fotbalului românesc. GSP.ro publică 10 dintre cele mai spectaculoase citate ale lui „Mister”.

1. „Fabbrini nici cu Pinocchio nu seamănă”
„Dinamo nu e o echipă cu o gândire, cu o logică. Când fură toți, după chipul și asemenărea președintelui, echipa este făcută din comisioane. Peștele de la cap se strică. Nu doar Bălănescu e de vină, ci și alții. Este o echipă din comisioane și din păcăleala fotbalului!  Nu vreau să dau nume. Uitați-vă la Fabbrini, jucătorul cu cel mai mare salariu. Nici măcar nu seamănă cu Pinocchio. Nu cred că a dat vreo pasă bună, le-a greșit pe toate. Asta spune mult. Nu ai voie să decazi așa. Este cea mai neagră noapte, unică, în istoria lui Dinamo”

2. „Se numește «Dinamoul»”
„ Toți fură și păcălesc se numește «Dinamoul!». Nu mai e Dinamo de multă vreme. Nu îmi dau lacrimile. Îmi e oroare de ce a ajuns Dinamo. Vin unii își bat joc, pârjolesc totul. Inamicii sunt la hotelul Rin. Echipa e făcută din șmecherie proastă. Cine a cunoscut tradiția lui Dinamo dintre cei care sunt acum? Selecția e făcută complet aiurea! „Killer-ul” Kylien este o poșircă de jucător! După nume, compromite și contrabanda de whiskey. Este un rebut comportamental. Nu se poate să te întoarcă Popa într-o asemenea manieră”.

3. „Afară sunt prea mulți imbecili”
„M-am apucat să scriu a patra carte. Scriu în general noaptea, iar ziua dorm. Pe de altă parte, unde să ies? Aplic celebrul citat al lui Ţuţea, „n-ai ce să cauţi afară, sunt prea mulţi imbecili" 

4. „ La 1600, peste 1 milion de persoane au fugit din România”
„Să ştii că Diaspora nu trebuie privită cu răutate, ci cu înţelegere. Exodul e cea mai mare nenorocire care i se poate întâmpla unui popor fiindcă pierzi demnitate, identitate, pierzi multe. O dramă mai mare decât să-ţi plece oamenii în altă parte nu poate exista. N-am cum să nu-mi aduc aminte că pe la 1600, când se introdusese iobăgia, peste 1 milion de persoane au fugit din România, dar apoi, conducătorii vremii au realizat pericolul, au scos iobăgia din societatea valahă şi moldavă şi oamenii au revenit.  Există oameni care merită toate consideraţia, valoroşi, respectabili şi pentru aceia statul e vinovat sută la sută fiindcă n-a creat posibilităţi ca să-i păstreze. Apoi, e drept, s-au întors şi amărâţii ăia... Scursura societăţii. Şi aici, tot statul e vinovat. Ăştia erau ţinuţi cu botul pe labe înaintea de 1989 fiindcă existau legi”.


5. „Pensia mea e nesimțită!”
„Pensia mea nu este dintre cele nesimțite. Eu am ieșit pe vechiul sistem de pensionare, în 2003, cu 5.000 de lei, și acum pensia mea a ajuns la 6.200 de lei... Eu am avut 40 de ani la Dinamo, cu funcții de conducere... Și doamna Lipa, și doamna Monica Iagar, care au stat trei-patru ani presedinte la Dinamo, au ieșit la pensie cu 12.000 de lei. Și n-au nici jumătate din anii mei în Ministerul de Interne. Dreptate mioritică... Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”.

6. „S-a greșit datul cu tămâie la FCSB”
„S-a greșit cu datul cu tămâie. Nu la vestiar, nu în chiliile în care stau enoriașii fotbaliști trebuia să se dea.Trebuia să se înceapă de la Palat, de acolo pleacă totul. Păi cine a adus jucători precum Popescu sau Oaidă? Sunt jucători fără imaginație, fără capacitate tehnică.  Acestor jucători, după ce trec de jumătatea terenului, trebuie să le spui să se oprească. Dar cine să facă asta? Călugării și martorii la rugăciuni care stau lângă Becali nu se pricep la fotbal”

7. „Anamaria Prodan e o combinație de hazaică, balabuste și vivandieră”
 „Despre o combinație de hazaică, balabuste și vivandieră, despre asta e vorba. În ultimul timp, fata asta tentează mai mult cu spatele și are un comportament între canal și cruce de piatră, dar nu sub manieră creștină. Nenorocirea este că un astfel de rebut comportamental găsește un ecou fantastic, e un așa zis model, fără să aibă nimic în comun cu ceea ce trebuie să fie un exemplu în fotbal și în viață. N-are rost să-mi pierd timpul cu o combinație hazaică, vivandieră, balabustă, dar îi spun că doar când va înceta să mai spună neadevăruri despre mine, abia atunci mă voi opri și eu din a rosti adevăruri despre ea",

8.  „Șumudică are umorul trotuarului de bună calitate”
 „Șumudică este un român «vero» (n.r. adevărat). Îmbină foarte bine umorul fantastic și spiritul românesc. Are acest spirit de a trata cu umor fazele. Replicile sale sunt foarte bune.Nu știu de unde are acest umor, îl are nu doar pentru că s-a născut în centrul Bucureștiului, în Piața Romanâ, așa cum zice el. Are umorul trotuarului de bună calitate. Nu degeaba îl cheamă Ninel.Pe el în mai cheamă și Marius, un nume latin. Așa se numea unchiul lui Cezar, generalul care s-a bătut de la egal la egal cu sălbaticii germani”.

9. „Generalul Nuță de la Interne m-a drogat”
„Valentin Ceaușescu a vrut să mă aducă pe mine antrenor la Steaua, de la Târgu Mureș, dar m-a drogat generalul Nuţă, de la Interne, într-o noapte și n-am mai ajuns la Steaua. M-a căutat Valentin și în Dâmboviţa, nu mă mai găsea. A venit o gagică pe care o știam eu în Târgu Mureș, am stat cu ea seara și mi-a pus ceva în vin sau în cafea. M-am trezit a doua zi la 6:00 seara, d-aia am întârziat la întâlnirea cu Valentin”.


10. „Iliescu, singurul președinte cu ținută pentru așa ceva”
”Pe Iliescu îl consider un om încercat, care a trecut printr-un moment foarte greu și am fost alături de el în clipe care au însemnat o cotitură fantastică pentru societatea românească. După părerea mea, a fost singurul președinte care a avut o ţinută pentru așa ceva, faţă de ce vedem azi... Ca de obicei, la noi îl înjură toată lumea. Tu crezi că l-a pus lumea aiurea? L-au pus și americanii, și rușii. Eu l-am cunoscut în '68. Jucam la Dinamo și la naţională și m-a chemat să vorbesc la un congres al UTC. A zis că-l vrea pe unul care a mai făcut școală, care mai citește. Pe urmă ne-am revăzut la Revoluţie. La acel congres, m-am așezat în primul rând, făcusem discursul cu unul Patrichi, cu care am băut și vreo două căni de vin. După ce au vorbit 14 inși, Gogu Rădulescu, cel care conducea ședinţa, a zis «Gata, întrerupem vorbitorii!». M-am ridicat să ies din sală și m-am întâlnit cu Iliescu și cu Dan Marţian. I-am zis lui Iliescu «Mi-am ratat cariera politică, mă întorc la naţionaliștii mei din familie». «Cornele, stai liniștit, că n-ai pierdut nimic. Politica e o mizerie»”


10 repere memorabile pentru „Mister" de România
Cornel Dinu a adunat 454 de meciuri în tricoul lui Dinamo în prima ligă, performanță greu de depășit vreodată de un alt jucător alb-roșu, iar cariera acestuia de jucător profesionist e plină de momente statistice importante

1. 17 martie 1965
La doar 16 ani şi 7 luni, Rudy Wetzer şi Gigi Nuţescu îl trimit pentru prima dată în teren într-un meci oficial jucat de seniorii Târgoviştei. Metalul - UTA 1-0, partidă disputată la Sibiu, în Cupa României. Victoria divizionarei B în faţa arădenilor a venit în urma golului marcat de Costel Ionescu, rămas singur cu portarul, după o pasă filtrantă dată de Dinu.

2. 1 decembrie 1965
Dinamo - Inter Milano 2-1 a fost primul contact cu clubul care urma să-i marcheze cariera. În dimineaţa acelei zile a plecat spre Bucureşti, alături de doi colegi, şi a văzut din tribună întâiul succes din istoria fotbalului românesc în faţa unei echipe italiene în competiţiile organizate de UEFA. A doua zi, vicepreşedintele Turtureanu avea să vină în Târgovişte şi să semneze cu tatăl său un acord cu Dinamo.

3. 25 septembrie 1966
Dinamo - Steagul Roşu 0-1, a debutat pe prima scenă sub comanda lui Traian Ionescu. Din acea zi şi până în 18 iunie 1983, la Dinamo - U Craiova 0-1, ultimul meci al lui "Mister", s-au strâns 454 de meciuri în Divizia A pentru roş-albi, cifră fără egal în istoria "câinilor".

4. 18 octombrie 1967
FC Argeş - Dinamo 1-1, a marcat primul gol în Divizia A, competiţie în care a înscris de 53 de ori, o cifră impresionantă pentru un jucător cu profil defensiv. "Victima preferată" a fost băcăuanul Aristică Ghiţă, "un tip simpatic", aşa cum îl descrie Dinu în cartea sa - 4 goluri încasate.

5. 1 mai 1968
Austria-România 1-1, debut în tricoul primei reprezentative. A urmat campania pentru CM 1970, unde a fost titular în toate cele 6 jocuri, apoi turneul final din Mexic, unde nu a lipsit de pe teren în niciunul dintre cele 3 meciuri.

6. 9 februarie 1970
Peru-România 1-1, primul joc în care a purtat banderola. În total, a fost căpitanul României în 38 de partide, printre ele numărându-se şi România-Finlanda 9-0 din 14 octombrie 1973, cea mai clară victorie din istoria primei reprezentative.

7. 26 iulie 1970
După Mondialul mexican, Dinamo şi Steaua se întâlneau pe fostul "23 August" în finala Cupei. Florea Voinea a deschis scorul în minutul 7, iar Dinu a izbutit să egaleze, însă printr-un henţ. Steliştii l-au înconjurat pe arbitrul Gheorghe Limona, cerându-i socoteală. În acel moment, "Procurorul" a recunoscut că a marcat cu mâna, iar "centralul" a anulat reuşita!

8. 13 decembrie 1970
Steagul Roşu-Dinamo 0-0, singurul meci dintre cele 454 jucate în tricoul lui Dinamo pe care l-a început din postura de rezervă, în restul de 453 fiind de fiecare dată titular. Atunci, Nicolae "Nicuşor" Dumitru l-a trimis în teren în minutul 83 în locul lui Doru Popescu. De asemenea, tot o partidă ca rezervă a bifat şi sub tricolor, pe 26 octombrie 1977, Spania - România 2-0.

9. 3 octombrie 1973 
Dinamo - Crusaders 11-0, cea mai clară victorie reuşită de o echipă românească în cupele europene, precum şi cel mai clar succes internaţional bifat de o formaţie în CCE/UCL a fost izbutit cu Dinu în postură de căpitan, dar şi de marcator.

10. 21 octombrie 1981 / 4 noiembrie 1981
O nouă dublă jucată de dinamovişti contra lui Inter Milano în cupele europene, de astă-dată cu el pe teren, în postura de căpitan. "Zgâlţâit la ligamentele unui genunchi, dres câteva zile în ghips", bucureştenii au reuşit singura calificare din istoria fotbalului românesc în faţa puternicului team italian.

3 repere din cariera de antrenor
Cariera de antrenor a "Procurorului" a început și s-a sfârșit la Dinamo, unde a reușit și singurele performanțe: eventul din 2000 și Cupa în 2001.

Departe de strălucirea și simbolurile anilor petrecuți în teren, cariera de antrenor a fostului căpitan dinamovist a fost încărcată de momente mai puțin fericite și echipe schimbate destul de des. Însă, la fel ca înainte de retragere, Mister a petrecut cea mai mare parte a anilor de pe bancă la timona "câinilor". Cu care a câștigat și trei trofee. Iată 3 momente memorabile și trei de uitat pentru Dinu, în cercul început și încheiat în "Groapă".

1. Stop în mare stil
În 1999-2000, Dinamo venea după 8 ani în care titlul fusese departe. Câștigat de 6 ori de Steaua și apoi de Rapid, campionatul a revenit în Ștefan cel Mare. "Câinii" lui Dinu au câștigat detașat campionatul, iar desprinderea a venit chiar după un duel cu rivala din Ghencea. Pe 22 aprilie 2000, Dinamo revenea de la 0-1 cu Ciocoiu et Comp. și învingea cu 3-2, într-un meci făcut celebru de o gafă imensă a portarului stelist Tibi Lung, care a scăpat în poartă o centrare a micuțului Florentin Petre. Cu 4 etape înainte de final, Dinamo avea 13 puncte avans. Și n-a scăpat trofeul suprem în România.

2. Prosopul din Giulești
În sezonul 1998-'99, Dinamo venea chiar după cele 6 titluri consecutive luate de Steaua. Într-un derby cu Rapid jucat pe 25 octombrie chiar pe Giulești, oaspeții, antrenați de Dinu, s-au impus clar, 4-1. Și, în timp ce Bătrânu, Ciobotariu sau Hîldan cântau "Cine e pe primul loc?!", "câinii" depășind chiar Rapidul în clasament, tehnicianul a luat un prosop și l-a fluturat în fața spectatorilor "feroviari" aflați la tribuna a II-a. S-a ales cu o ploaie de hârtii și confetti. Mai rău, la finalul sezonului, Rapid a luat titlul de campioană.


3. Ochi pentru viitorul selecționer
Dinu a adus în București mulți fotbaliști care aveau să se impună atât la Dinamo, cât și la echipa națională. Poate cel mai bun exemplu este Cosmin Contra. Actualul selecționer a sosit la roș-albi în 1996, adus de "Procuror" după sezoane reușite la Poli Timișoara. Contra a fost cedat la Alaves, alături de care a ajuns în finala Cupei UEFA, apoi a mers la marele AC Milan.sursa: gsp.ro

Comentarii