Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


Dinamo, condamnată! Decizia publicată de FRF la miezul nopții o poate retrograda direct
Dinamo, condamnată! Decizia publicată de FRF la miezul nopții o poate retrograda direct

Federația Română de Fotbal a postat un comunicat pe site-ul oficial prin care anunță că barajul de menținere / promovare în Liga 1 se va juca pe 9 și 12 august, decizie care o afectează direct pe Dinamo.
Anunțul făcut de FRF, la miezul nopții, înseamnă că Dinamo, care mai are șase meciuri de jucat în play-out, nu mai are timp pentru a juca restanțele. Cel mai probabil, până pe 9 august, elevii lui Gigi Mulțescu, aflați pe loc retrogradabil, mai au timp să joace un singur meci.

Ia act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) și pe cale de consecință păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menținerea / promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 și 12 august 2020.
- extras din Hotărârea Comitetului de Urgență din 3 august 2020

Retrogradarea fie se decide la "masa verde", fie se salvează toată lumea!
FRF a respins ieri solicitarea LPF de prelungire a sezonului în play-out, astfel că retrogradatele și formația care va evolua la baraj se vor stabili printr-o decizie arbitrară sau se va acționa planul de urgență, agreat și de Burleanu, trecerea imediată la formatul cu 16 echipe.

Cum nu toate echipele vor avea același număr de meciuri disputate, atunci criteriul prin care se va face departajarea cluburilor va fi unul ales de LPF și el trebuie validat de Comitetul Executiv, așa cum s-a procedat în cazul partidei Craiova - CFR, cu scenariul cu prelungiri și penalty-uri în caz de egalitate.

Practic, cum un meci de baraj, cum a fost aseară în Bănie, nu e posibil și în play-out și cum nici varianta partidelor pierdute la "masa verde" de către o echipă care n-a putut disputa un meci din cauza unui caz sau mai multe de coronavirus nu stă în picioare, din moment ce acest lucru nu a fost aplicat în cazul Astra - Craiova, atunci soluția se va alege din următoarele 3:

1. CLASAMENTUL ACTUAL
Să se ia în calcul ierarhia de la momentul în care se oprește play-out-ul. De exemplu, dacă acest lucru s-ar întâmpla acum, Chindia și Dinamo ar retrograda, iar Poli Iași ar susține barajul cu Mioveni.

2. RAPORT PUNCTE/MECIURI, cu înjumătățire
Să se facă raportul puncte vs meciuri, dar fără să se renunțe la principiul înjumătățirii, caz în care Dinamo și Chindia ar fi retrogradate, iar Sepsi ar ajunge la baraj

Viitorul 2,45
Hermannstadt 2,38
Clinceni 2,03
Voluntari 1,99
Poli Iași 1,80
Sepsi 1,79
Dinamo 1,525
Chindia 1,11
3. RAPORT PUNCTE / MECIURI, fără înjumătățire
Să se realizeze raportul total al punctelor câștigate pe parcursul sezonului, inclusiv în sezonul regulat, la numărul total de meciuri disputate. În această variantă, Dinamo s-ar salva:

Viitorul 1,58
Hermannstadt 1,24
Sepsi 1,23
Dinamo 1,20
Clinceni 1,10
Voluntari 1,05
Iași 1,02
Chindia 0,86
Varianta salvatoare pentru toți: se trece de acum la 16 echipe
Răzvan Burleanu a prezentat ieri Comitetului Executiv avantajele extinderii Ligii 1 la 16 echipe, dar nu a supus la vot acest sistem, iar la finalul ședinței a spus că ar putea fi implementat din 2021-2022. Totuși, dacă în Adunarea Generală a LPF se va accepta această soluție, mai ales că nu ar retrograda nimeni, iar ultima clasată ar susține baraj cu locul 3 din liga secundă, atunci Comitetul Executiv ar putea decide să introducă noul format încă de acum. Play-off-ul ar rămâne neschimbat, în play-out vor fi 10 echipe, iar câștigătoarea play-out-ului cu ultimul loc european din play-off ar disputa o finală pentru participarea în Europa. Singurul dezavantaj: banii din drepturi TV s-ar împărți la mai multe echipe.

9
meciuri mai sunt de disputat din play-out: Dinamo are de susținut 5 jocuri restante, la care se adaugă partidele din ultima etapă

Contractul de drepturi TV e în aer!
Cel mai mare pericol în acest moment, după refuzul FRF de a permite Ligii 1 să dispute pe teren toate meciurile rămase de jucat din play-out, e poziția de forță pe care ar putea să o aibă firma care deține drepturile TV. Conform clauzelor din contract, firma EAD Interactive are dreptul, dacă nu se asigură numărul de meciuri specificat, să ceară despăgubiri cluburilor și chiar să rupă unilateral înțelegerea care e scadentă în vara lui 2024.sursa: gsp.roComentarii