Ultima Postare

Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

  foto: colaj Fanatik După ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații  proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei  Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai. Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 lo

Post Top Ad






O pistă nouă pentru noul stadion

 

O pistă nouă pentru noul stadion


Pista mamii lor, bineînţeles. Nu am mai auzit de mult termenul Puz, adică planul de urbanism zonal. Unde mai pui ca mai există  și PUG și PUD, noroc că nu se pun și astea la dosar. Acum trei săptămâni s-a  discutat și s-a promis  din nou construirea noului  stadion Dinamo. Vom vedea dacă doar de dragul campaniei electorale a inceput a se vorbi pe la televizor despre asta sau chiar vom avea o nouă arenă în 3 ani. 

Nu ne adâncim în declarații, o dăm pe cea mai scurtă, ușor de ținut minte: "Vă spun că noul stadion al lui Dinamo se face" ( Marcel Vela). Între timp apar noi și noi stadioane, la Sibiu vor să dea in folosință încă  o bijuterie, după Arena Națională, Craiova, Târgu Jiu, Cluj ş.a.m.d. Numai cuiburi pentru clone și buboaie politice, iar  Dinamo e out of the blue se pare. La noi se preconizează că se va începe construcția în 2021 și va dura maxim 30 de luni. Va avea 30-33 000 de locuri, "în formă de picătură de apă" , spune vicele de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu. Numai să nu fie apa de ploaie domnule și domnilor!  


Deasemenea va fi construit oblic, nu paralel cu strada, un fel de semiramidă, în trepte,  să nu blureze prin înălțimea superioară clădirile din jur, iar peluza rezervată PCH va fi  simetric și proporțional, cea mai mare  comparativ cu a oricărui stadion din România. 


De fiecare dată când scriu despre acest stadion , gândul îmi zboară, is flying către Computerland, la Nea Nicu Badea, omul împuternicit pe viață să aibă un stadion , să stea într-o tribună din aia dezafectată precum The Penguin- Danny DeVito- în "Batman se intoarce". 


Are micuțul dar uriașul actor american un citat care se potriveste perfect cu statutul fostului nostru boss: "Există două mari dileme ale creierului uman: Cum să rămâi lângă cineva care vrea să plece? și cum să scapi de cineva care nu vrea să plece?" Datorită acestor chestii poți  crede că nu mai există un stat și că mâine poimâine va scrie la gazete că de fapt Nicolae Badea schimbă guverne și președinți din umbra unui birou obscur, situat intre Moscova și Washington. 


Avem și noi suporterii o mare  parte din vină că acest proiect cu stadionul s-a împotmolit fără de mlaștini și nisipuri mișcătoare. Când a fost să ne adunăm, s-au strâns o mână de oameni. Cu cât mai multe pietre în mâini îndreptate către acele birouri obscure cu atat mai repede se va pune piatră pe piatră pentru stadion.


 Cine se crede fără pată să ridice prima piatră. De la Badea care ne-a stors la Negoiţă care ne-a scurs. Tot un om din umbră și el , ăsta fiind The Dolphrin. Văd  că  pleacă jucători de la Dinamo, cum  e și normal,  dar conducători pe când ? Echipa asta a fost aproape de colaps, de B, umilită și desconsiderată de comisiile LPF, FRF, de presă, rivali, chiar foști jucători dinamovişti și apărată doar de comunicatele DDB. Ori poate că acest Bălănescu nu exista de fapt și e doar o hologramă 5G care nu  poate fi atins de pietrele pacatosilor și nici măcar geamuri la birou nu are.


Noi ne-am tot amăgit cu promisiunile pentru că ne dorim cu ardoare acest stadion. Poate să-l facă și Putin și Trump și Merkel numai să îl vedem ridicat.

 

Avem dușmani peste tot, din păcate nu rivali, ci dușmani , dar între toate aceste rele și răutăți există o parte bună: dacă aveam stadion, daca aveam conducere, patron, nu ar mai fi existat proiectul socios Doar Dinamo București, cel mai original și  impresionant lucru care s-a întâmplat în România ultimilor 30 de ani în materie de fotbal.


Nu uitați să strigăm cât mai mulți și cât mai des: Vrem stadion fără pistă ! Și nu doar online, ci aproape  exclusiv on site!


Articol scris de: Constantin Vlădeanu  

sursa foto: gsp.ro


Comentarii