Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Marian Mihail: "Procesul de licențiere ar trebui să fie amânat”














Avocatul Marian Mihail, partenerul lui Claudiu Florică, cel care ar vrea să cumpere Dinamo de la Ionuț Negoiță, înaintează o variantă care ar putea să le mai dea răgaz „câinilor” în procesul de licențiere. 

Claudiu Florică, șeicul Tahnoon Nimer și avocatul Marian Mihail fac parte din echipa care, în luna martie a acestui an, a ajuns în conducerea formației britanice Charlton Athletic. Totuși, aceștia n-au renunțat la ideea de a cumpăra Dinamo de la Ionuț Negoiță.
Dinamo are nevoie vitală de 180.000 de euro pentru a-și lua licența până la finele lunii aprilie însă, conform spuselor fostului avocat al AMFB, termenul ar trebui să fie prelungit cu o lună din cauza stării de urgență din România. Asta ar însemna timp în plus pentru Dinamo, un club aflat în mare pericol. 

„Procesul de licențiere ar trebui să fie amânat”
„Procesul de licențiere ar trebui să fie amânat. Echipele trebuie să dovedească până la 30 aprilie că toate datoriile făcute până la 31 decembrie și scadente până la 31 martie ori sunt pătite, ori au obținut niște amânări de plată. Prin decretul de instituire a stării de urgență, care mai mult ca sigur va fi prelungit, toate termenele de prescripție și decădere sunt suspendate. 

O primă interpretare e că termenul ar trebui să fie suspendat în măsura în care se păstrează starea de urgență. Din ce știu eu, nimeni n-a vorbit despre asta. 

Licența UEFA, pe care o iau echipele care participă în cupele europene, are un sistem similar. UEFA deja a prelungit cu o lună termenul. Plus că pe perioada stării de urgență, toată activitatea judecătorească e suspendată, cu excepția cazurilor foarte urgente. Inclusiv comisiile jurisdicționale de la FRF (Camera de Soluționare a Litigiilor, Comisia de Recurs și Comisia de Disciplină) sunt suspendate pe termen nedeterminat”, a declarat Marian Mihail, pentru GSP.ro.

Marian Mihail: „Să fie o amânare de o lună”
„Opinia mea, ca avocat și persoană care lucrează în fotbal, e că soluția legală și rațională este prorogarea acestor termene. Să fie o amânare de măcar o lună, până la 16 mai, să se termine starea de urgență. Deci, acest 30 aprilie să devină un 15-16 mai. 

Ar fi un răgaz pentru Dinamo. Ar fi trei-patru săptămâni în plus, perioadă în care fie s-ar finaliza o vânzare, fie s-ar găsi ori alte fonduri, ori alte soluții. Există și varianta de amânare a debitelor, dar nu e o variantă sănătoasă
 

Dacă nu primește licența, riscul lui Dinamo este să retrogradeze în Liga 2. Ei vorbesc de Liga 4 sau de dispărut pentru că, fiind încă în perioada de observație după ce au ieșit din insolvență, o nouă insolvență ar însemna falimentul. De asta domnul Negoiță vorbește despre faliment” - Marian Mihail 





sursa: www.gsp.ro

Comentarii